3 decembrie 2021

Junior Motorsport ţinteşte trecerea la următorul nivel: Alex Cascatău se implică în proiect ca mentor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pilotul Alex Cascatău, campion la nivel naţional şi internaţional în ultimii ani, se alătură proiectului Junior Motorsport contribuind cu experienţa lui la pregătirea piloţilor echipei spre o carieră în lumea curselor pe circuit.

Piloţii Junior Motorsport şi-au dovedit deja ‘foamea’ de performanţă în ciuda faptului că aceştia au, în marea lor majoritate, vârste încă fragede. în cadrul ultimei etape a Campionatului Naţional de îndemânare Auto 2021 (CNIA), cei mai tineri exponenţi ai echipei, Stefanos Ladopoulos, Ştefan Niculae şi Alex Rotaru au monopolizat (în această ordine), podiumul categoriei J1 (8-12 ani), primii doi adjudecându-şi totodată şi titlul de vicecampion, respectiv locul trei la acelaşi campionat. în acelaşi timp, la categoria superioară de vârstă, J2 (12-14 ani), botoşăneanul Avy Talpalariu a învins la chiar prima sa apariţie in competiţii cu doar trei zile după ce şi-a obţinut licenţa de pilot.

Rezultatele obţinute până acum de Junior Motorsport atât în CNIA cât şi în Campionatul Naţional de Super Slalom (CNSS), acolo unde Andrei Rotaru a fost confirmat ca vice-campion al categoriei J1 (14-16 ani) pe locul 3 urcând Dani Creţu, iar Radu Tamaş şi-a asigurat titlul de Campion Naţional la J2 (16-18 ani), confirmă că modelul de instruire a piloţilor aplicat de Junior Motorsport sub deviza Fast-Safe-Fun, a dat roade. Tinerii piloţi au fost instruiţi in tabere care au avut loc din martie până în mai şi, în ciuda duratei relativ reduse, rezultatele s-au văzut foarte repede.

Aşadar, constănţeanul Alex Cascatău, care în acest an a marcat 10 ani de la momentul debutului în competiţii de karting, pentru a lua parte într-o cursă de nivel naţional, vine în sprijinul echipei având mai multe reuşite importante. El a devenit campion naţional în Romanian Endurance Series şi, anul trecut, a triumfat şi în GT & Prototype Challenge, ceea mai competitivă serie pentru GT-uri şi prototipuri din Olanda.

Având o experienţă vastă în cursele pe circuit, atât cele de anduranţă cât şi cele de tip sprint, Alex a decis că este momentul să înceapă să dea mai departe din toate cât a învăţat în acest deceniu petrecut în spatele volanului. Astfel, oportunitatea de a ajuta la creşterea şi dezvoltarea proiectului Junior Motorsport pe termen mediu şi lung a venit la momentul perfect. Proiectul, pus la cale de Georgios Ladopoulus, îşi doreşte să pregătească copii şi tineri talentaţi pentru o carieră la cel mai înalt nivel în motorsport.

‘Mă bucur că mă pot implica în formarea tinerilor piloţi români şi că, după 10 ani de competiţii, pot să contribui prin experienţa acumulată la pregătirea noii generaţii pentru cursele pe circuit. Am învăţat enorm în ultimele sezoane competiţionale din afara ţării şi vreau să aduc metode de pregătire de succes la nivel European şi în România. Acest program va merge mult peste o simplă analiză de date şi vrem să explorăm toate ariile care aduc performanţă unui pilot: pregătirea fizică, stilul de pilotaj, starea mentală. Alături de Georgios sunt sigur că putem creşte acest proiect şi mă bucură să văd deschiderea echipei către o abordare profesionistă de a învăţa şi de a face tranziţia către circuit’ a declarat Alex Cascatău, mentorul proiectului Junior Motorsport.

‘Colaborarea cu Alex Cascatău, un pilot tânăr cu o bogată experienţa internaţională pe circuitele europene, este următorul pas natural în dezvoltarea proiectului Junior Motorsport. După ce în 2021 piloţii noştri au dovedit o imensa foame pentru victorii în Campionatele de îndemânare şi Super Slalom, a venit momentul sa ia botezul focului pe circuitele mari, primul lor contact fiind cu circuitul de la Adâncata pe data de 23 octombrie. Piloţii noştri, actuali dar şi viitori, vor avea ocazie, să-şi dezvolte în continuare abilităţile sub îndrumarea lui Alex. Obiectivul nostru este sa creştem o noua generaţie de piloţi competitivi care sa pot sta pe orice circuit european şi să concureze de la egal la egal cu piloţi din ţările unde motorsportul are o tradiţie mare şi formarea piloţilor se face într-un cadru bine organizat’ a declarat Georgios Ladopoulos, iniţiatorul proiectului Junior Motorsport.

Alex va lua parte la pregătirea piloţilor din cadrul echipei folosind tehnici şi metode probate în străinătate, metode care se vor dovedi folositoare atât în competiţiile autohtone cât şi cele internaţionale care sunt vizate pe viitor de formaţia Junior Motorsport. Alex, care a trecut în cariera sa prin multiple campionate de renume precum Belcar sau 24H Series, ştie că pilotul modern trebuie să fie o persoană polivalentă care să treacă fără probleme nu doar de încercările care-ţi apar în cale în timpul concursurilor, dar şi de cele care apar în relaţia cu presa, cu sponsorii sau în sânul echipei.

Prima apariţie a noii formule va intra în acţiune pe 23 octombrie, într-o sesiune de teste ce se va desfăşura la MotorPark România, primul circuit de viteză din ţara noastră.

Parteneri

Delta Internaţional
Înfiinţat în anul 2006, service-ul auto Delta Internaţional a pătruns pe piaţa auto a unităţilor reparatoare pentru autoturisme şi trucks din România prin calitatea serviciilor şi asistenţa tehnică conform standardelor şi normelor europene.

Motul
Cu o experienţă de peste 150 de ani în producerea de uleiuri şi lubrifianţi, Motul se numără printre companiile cele mai inovatoare din domeniu, misiunea sa fiind aceea de a oferi produse de top potrivite oricărei categorii de vehicule şi nu numai.