8 august 2022

Jurământ Militar la Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O nouă serie de soldaţi rezervişti voluntari de la Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” va participa vineri, 6 mai, începând cu ora 09.50, la ceremonia de depunere a Jurământului Militar de credinţă faţă de Patrie.

La instituţia de formare profesională din Mangalia, cei 16 rezervişti voluntari parcurg, pe durata a şapte săptămâni, două module de pregătire militară generală şi profesională, pentru deprinderea competenţelor şi elementelor de bază, specifice Armatei României, şi pentru instruirea şi formarea pe specialităţile marină şi infanterie marină.

Alături de rezerviştii voluntari, la momentul rostirii legământului pe viaţă faţă de ţară, vor participa reprezentanţi ai conducerii Forţelor Navale Române şi comandanţi de mari unităţi şi unităţi. De asemenea, vor putea fi prezente şi familiile celor 16 soldaţi rezervişti voluntari.

Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” a fost înfiinţată prin Înaltul Decret nr. 1093 din 26.02.1896 şi a început să funcţioneze începând cu data de 1 noiembrie 1896, la Galaţi. De-a lungul timpului, unitatea a schimbat locul de dislocare, trecând totodată printr-o serie de transformări şi reorganizări. Începând cu 1 septembrie 2008, Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” funcţionează în garnizoana Mangalia.