Publicat: 29 Februarie, 2020 - 22:41
Share

Într-un articol intitulat „Terorismul lui Erdogan, pe care Occidentul îl ignoră” din cotidianul londonez Al-Arab, Ali Qassem, un jurnalist sirian cu domiciliul în Tunisia,  mustră Occidentul pentru poziția sa față de președintele turc, Recep Tayyip Erdogan. Jurnalistul susține că Occidentul, condus de SUA, știe că Erdogan sprijină direct și personal ISIS și alte organizații teroriste de ani de zile, totuși alege să ignore acest fapt și dovezile clare. De asemenea, el l-a condamnat pe Erdogan pentru ipocrizia sa, menționând că, pe de-o parte, acesta condamnă „terorismul” și „teroriștii”, adică kurzii care luptă cu ISIS, în timp ce el însuși ofera adapost unor elemente ale ISIS, permițând activitatea sa și oferindu-i resurse financiare și sprijin logistic, inca din 2012 „Când vine vorba de răspândirea minciunilor, a spus Qassem, Erdogan este„ un discipol fidel al ministrului propagandei naziste, Joseph Goebbels ”, pentru că el„ continuă să mintă, în speranța că oamenii îl vor crede, chiar dacă minciuna lui este evidentă”.

"Când președintele turc Recep Tayyip Erdogan vorbește despre terorism, la ce terorism se referă? Teroriștii despre care vorbește, sunt teroriștii ISIS și Al-Qaeda, sau consideră că ISIS și Al-Qaeda sunt sfinți?" Cine înarmează teroriștii ... este parte la [crimele] lor și poartă [responsabilitatea] pentru păcatul vărsării de sânge musulman. Asta a subliniatErdogan în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții diasporei turcești și cu [alți] musulmani din New York, când a venit acolo pentru a participa la Adunarea Generală a ONU. Dar, teroriștii pe care i-a sugerat presedintele turc, sunt, de fapt, oamenii care, in realitate, luptă contra ISIS, contra Al-Qaeda și a celorlalte grupări jihadiste [adică, kurzii]…

"Erdogan, care personal a ajutat la aprinderea flăcării razboiului civil în Siria și care a deschis granițele turce către masele de refugiați și, apoi, a amenințat că îi va expulza din Turcia pentru a presa și șantaja Europa ... acum [se] întreabă cum este posibil ca lumea să rămână tăcuta în fața islamofobiei, a antisemitismului și a antagonismului tot mai mare față de imigranții și străinii care bat la poarta Occidentului. Oricine îl ascultă pe Erdogan ... ar putea crede că este Maica Tereza, mai degrabă decât un dictator care este hotărât să umple închisorile Turciei cu jurnaliști, sindicalisti și opozanți ... "Occidentul, în special SUA, este consistent de faptul că Erdogan a oferit si ofera adăpost elementelor ISIS și a dovedit-o cu asistență financiară și [alte] mijloace, inca din 2012. Din ordinele sale, cadrele serviciului de informațiilor turc, MIT, ofițerii vamali turci si alte entitati îi ajută pe luptătorii acestei organizații să treacă peste granița cu Siria și Irak, în valuri... "Politicienii sunt adesea nevoiți să mintă, dar sunt atenți să își păstreze minciunile intr-o insiruire logica, și, prin urmare, credibile. Erdogan este diferit. Când vine vorba de a minți, el este un discipol fidel al ministrului propagandei naziste [Joseph] Goebbels. El [doar] continuă să mintă, în speranța că oamenii îl vor crede, chiar dacă minciuna este evidentă. Majoritatea luptătorilor ISIS care au trecut în Siria și in Irak au trecut prin Turcia. Dovadă este faptul că zeci dintre luptătorii care au fost prinși de forțele kurde au fost găsiti cu ștampile turcești in pașapoarte ...

"O altă caracteristică a lui Erdogan, pe lângă minciuni, este amestecarea lucrurilor. Potrivit acestuia, organizațiile teroriste servesc doar interesele imperialiștilor și își exprimă mâhnirea că țările care se doresc să fie democrații și să apere drepturile omului ignoră crimele duse la indeplinire de aceste organizații. Erdogan nu poate spune: „Am fost indus în eroare”, deoarece adăpostirea elementelor ISIS in Turcia începe de la nivelurile de vârf ale conducerii turcești. În 2016, Wikileaks a publicat 58.000 de e-mailuri care dovedeau că ginerele lui Erdogan, Berat Albayrak, s-a implicat în comercializarea petrolului sirian si irakian furat în beneficiul ISIS.

Sümeyye Erdogan, fiica președintelui turc, a înființat centre medicale bine echipate la Urfa, în sud-estul Turciei, în apropierea graniței siriene, pentru îngrijirea soldaților ISIS răniți. Iata, asadar, o dovadă extinsă a sprijinului direct și indirect al lui Erdogan către ISIS și grupurile sale afiliate. De ce insistă mass-media occidentală să ignore acest lucru? " se intreaba rhetoric jurnalistul sirian.

 

Ciprian POP

Tag-uri Institutii: