Publicat: 11 Ianuarie, 2012 - 20:27
Share

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat Miercuri, 11 Ianuarie a.c., Decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, jurnalistei Maria Petraşcu, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru obiectivitatea şi profesionalismul de care a dat dovadă de -a lungul unei cariere de excepţie în presă, reprezentând un exemplu pentru tinerele generaţii de jurnalişti, arată un comunicat al președinției.

Jurnalista braşoveană a murit, Miercuri dimineață, la ora 4.00, în urma unui infarct, pricinuit de supărările din ultima perioadă.

Maria Petraşcu s-a născut într-un sat din Ţara Făgăraşului, pe 18 septembrie 1953 şi avea doi copii, un băiat şi o fată.

 Membră a Asociaţiei 21 Decembrie Braşov, Maria Petraşcu a luptat pentru aflarea adevărului revoluţiei şi s-a opus afacerilor pe care le făceau unii dintre revoluţionari, protestând vehement faţă de atitudinea acestor persoane şi faţă de reminiscenţele comunismului. Aceasta s-a stins din viaţă în această dimineaţă la ora 4.00, în urma unui infarct.

 „Au fost mai multe supărări şi în final inima i-a cedat“, a declarat Horia Petraşcu, fiul acesteia.