13 august 2022

Jurnaliștii din proiectul „Scheme” al postului de radio „Azatutyun”: „Turcia cumpără cereale din Ucraina, în cantități mari, pe filieră rusească”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Turcia cumpără cereale din Rusia, pe care Rusia le fură din teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei. Navele cu transporturi mari de cereale sunt expediate regulat din Crimeea către porturile turcești. Rușii închid radarele navelor, au informat jurnaliștii din proiectul „Scheme” al postului de radio „Azatutyun”.

Jurnaliştii citați susțin că au descoperit faptul că Rusia livrează „în mod regulat” cereale furate spre Turcia, după cum reiese din fotografiile din satelit. În plus, în cadrul anchetei, jurnaliştii au putut vedea, spun eu „și documentele anexate”.

Jurnaliştii au publicat acele documente, din care reiese clar că „Turcia importă o cantitate mare de cereale. Documentele indică originea mărfurilor drept „Crimeea, Rusia”. Marfa se incarca in portul Avlita (Sevastopol). Navele de marfă rusești și siriene merg regulat în portul Sevastopol. Din portul Avlita, navele încărcate cu grâu pleacă în porturile Turciei și sunt deja descărcate acolo.

Când navele de marfă ajung în porturile din Crimeea ocupată, își opresc radarele, ceea ce face imposibilă urmărirea lor prin sistemele de urmărire a navelor. Cu toate acestea, sateliții văd nave din portul Avlita din spațiu.

Jurnaliştii notează că Turcia nu acceptă Crimeea ca parte a Rusiei, dar, totuși, „cumpără grâu cu documente care indică originea „Crimeea, Rusia”.

A consemnat Ciprian Pop exclusiv pe baza sursei citate, neavând alte mijloace în vederea verificării independente a informației

Sursa foto Pixabay