Publicat: 21 Octombrie, 2016 - 11:32

Securitatea cibernetică modernă necesită, pe lângă cele mai bune tehnologii,  cele mai bune și mai recente informații despre amenințări, mai ales atunci când infractorii cibernetici vizează obiective din infrastructura critică. Kaspersky Lab a fondat Industrial Systems Computer Emergency Response Team (cunoscută drept  Kaspersky Lab ICS-CERT) – o entitate globală CERT care urmărește încurajarea colaborării între jucătorii din infrastructura critică, companii comerciale și instituții guvernamentale. Prin intermediul KL-ICS-CERT, Kaspersky Lab vrea să împărtășească propria experiență în protejarea sistemelor industriale și să coordoneze schimbul de experiență în materie de informații despre amenințări și metode de protecție între toate părțile interesate.

“În prezent, în securitatea cibernetică este foarte importantă acumularea de informații despre cele mai recente tipuri de amenințări, pentru a dezvolta tehnologii de protecție. Situația are o aplicabilitate și mai mare în infrastructura industrială, unde există amenințări specifice, personalizate, în materie de hardware și software și reglementări stricte. Din postura de companie de securitate, noi avem ani de experiență în analiza amenințărilor și în ceea ce privește prevenția și detecția acestora, reacția în cazul unui incident, training-ul personalului și predicția vectorilor de atac. Suntem optimiști că schimbul de informații sau, în sens mai larg, schimbul de cunoștințe între companiile de securitate și operatori, este un pas important către o infrastructură critică mai sigură. Prin dezvoltarea ICS-CERT, suntem prima companie privată de securitate care își pune la dispoziție cunoștințele și experiența în acest domeniu”, comentează Andrey Doukhvalov, Head of Future Technologies and Chief Security Architect, la Kaspersky Lab.

Echipa pentru situații de urgență în domeniul sistemelor industriale este un proiect special Kaspersky Lab care va pune la dispoziție o gamă largă de servicii de informații – de la cele despre amenințări recente, incidente de securitate și strategii de diminuare a riscurilor, consultanță și servicii în domeniul investigațiilor. Pe lângă informații despre amenințări și vulnerabilități, Kaspersky Lab ICS CERT va pune la dispoziție și experiența sa în materie de conformare la reglementări. Fiind un proiect necomercial, ICS-CERT va împărtăși informații cu membrii săi, fără niciun cost. 

“Din postura noastră de furnizor de soluții de securitate specializate, pentru sisteme de control în domeniul industrial, lucrăm cu clienții într-un mod similar cu funcționarea unei entități CERT tipice. Adevărata securitate vine din schimbul de informații pe tema celor mai recente amenințări și vulnerabilități de securitate, oferind servicii cum sunt răspunsul în cazul unui incident, teste de intruziune și training-ul personalului. Înființarea ICS-CERT este o mișcare firească pentru noi, de a ne împărtăși cunoștințele și experiența cu întreaga industrie și a de a învăța de la ceilalți, pentru că amenințările sunt în continuă schimbare”, a spus Andrey Suvorov, Head of Critical Infrastructure Protection Business Development la Kaspersky Lab.

Echipa pentru situații de urgență în domeniul sistemelor industriale este deschisă la primirea de noi membri și îi așteaptă pe toți cei interesați. Detalii privind termene și condiții și viziunea despre schimbul de informații sunt disponibile pe site-ul oficial  Kaspersky Lab ICS-CERT.