Publicat: 20 Martie, 2017 - 15:55

Kaspersky Lab a lansat o nouă versiune a soluției de securitate pentru medii virtuale, Kaspersky Security for Virtualization Agentless. Realizată pentru a asigura protecție pentru centrele de date virtuale construite cu VMware vSphere® și VMware NSX®, această soluție oferă o protecție avansată pentru dispozitive și rețele virtuale, aproape fără niciun impact asupra resurselor platformei virtuale. 
Cu ajutorul VMware NSX și al noii soluții Kaspersky Security for Virtualization Agentless, clienții pot găsi un echilibru între performanță și protecție, într-un centru de date virtual, având în vederea impactul minim asupra resurselor. Protecția anti-malware pentru medii virtuale permite ca operațiunile de scanare a fișierelor să fie transferate de pe un dispozitiv virtual individual pe un altul dedicat (VM), pentru o mai mare eficiență și un impact mai mic asupra funcționării sistemului. 
Caracteristicile integrate în VMware sunt acum consolidate cu securitatea soluției Kaspersky Security for Virtualization, cum ar fi protecție anti-malware, rețea virtuală IDS/IPS și îmbunătățirea monitorizării SNMP. Utilizarea NSX Security Tags permite reacția în timp real la incidente de securitate și reconfigurarea automată a infrastructurii virtuale, dacă soluția Agentless detectează un program malware sau alte activități dăunătoare. 
Kaspersky Security for Virtualization Agentless poate scana dispozitivele virtuale, atât online, cât și offline. Spre deosebire de soluțiile de securitate tradiționale, care pot scana VM-urile doar în timpul funcționării, această soluție personalizată este special creată pentru medii virtuale, ca să detecteze malware-ul din întreaga infrastructură. 

”Dilema referitoare la performanță versus securitate datează din momentul în care soluțiile de virtualizare au devenit populare în companii. VMware și Kaspersky Lab oferă o rezolvare acestei dileme prin soluția Kaspersky Security for Virtualization Agentless cu VMware NSX”, spune Vitaly Mzokov Solution Business lead, Data Center & Virtualization Security la Kaspersky Lab. “Aceasta le oferă clienților o protecție avansată cu impact aproape zero asupra perfomanței și eficienței platformei. Nivelul de securitate pe care îl oferim atât pentru VMware NSX, cât și pentru VMware vShield Endpoint™, înseamnă că orice strategie IT și de securitate poate fi adaptată specificului nevoilor de business ale companiei.”
”Noi am folosit soluțiile VMware pentru virtualizare, beneficiind de automatizare complexă și de protecția oferită de rețeaua VMware NSX și de platforma de securitate pentru medii virtuale”, spune  Iurie Turcanu, Chief Technology Officer la e-Government Center din Republica Moldova. “Cu soluția de securitate de la Kaspersky Lab, adaptată perfect mediului nostru virtual, acum putem avea o protecție automatizată pentru fiecare dispozitiv virtual din infrastructură. În plus, impactul aproape zero asupra resurselor este esențial pentru a spori fiabilitatea centrelor noastre de date virtuale.”

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Cunoștințele în domeniul amenințărilor cibernetice și experiența în securitate IT deținute de Kaspersky Lab se materializează în mod constant în soluții de securitate și servicii pentru a proteja companii, infrastructură critică, autorități guvernamentale și utilizatori individuali din toată lumea, Portofoliul complex de securitate include protecție endpoint de top și un număr de soluții specializate de securitate și de servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky Lab, precum și 270.000 de companii client, pe care le ajutăm să protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaspersky.ro.

VMware, VMware Ready, VMware NSX, vSphere, vShield Endpoint sunt mărci înregistrate sau mărci ale VMware, Inc. în Statele Unite ale Americii și în alte jurisdicții. Toate celelalte mărci sau nume menționate pot fi mărci ale respectivelor companii.