Publicat: 23 Iulie, 2019 - 19:40

Kelemn Hunor a semnat, în numele UDMR, Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, la Palatul Cotroceni, la mai mult de o lună de la inițierea lui. Hunor a pus câteva condiții președintelui Klaus Iohannis, una dintre ele făcând referire la interzicerea totală a Ordonanțelor de Urgență.

”Când m-a sunat, pe 13 iunie, i-am spus că voi veni. I-am spus că nu voi veni în acea zi. I-am spus că avem câteva observații legate de text, dar principiile și direcția pot fi asumate. Aceste observații au fost scrise pe hârtie și i le-am înmânat. Un singur lucru vreau să subliniez. Chestiunea ordonanțelor de urgență Trebuie să eliminăm din Constituție. Dacă vrem stat de drept, instituții solide, legiferarea trebuie readusă în forul legislativ. Considerăm că nu e nevoie de OUG, decât situații excepționale, caz de război sau catastrofe naționale. Trebuie să dispară, din Constituție, OUG. Să creștem credibilitatea Parlamentului. De multe ori, OUG sunt votate și respinse în Parlament, uneori, după 4-5 ani, au fost și cazuri în care am votat și după 7 ani.

În 2015, am spus că ar fi nevoie de un pact între majoritate și minoritățile etnice. Poate reușim să ne concentrăm la chestiunile importante de viitor. Am reînnoit acest lucru și poate vom găsi curajul, fora necesară pentru aceste aspecte. Sperăm ca pas cu pas, ori prin amendarea Constituției, ori prin legile din Parlament, ne vom apropia de nevoile oamenilor. Nu e populist să ții cont de ceea ce spun oamenii”, a spus Kelemn Hunor.

Tag-uri Nume: