7 octombrie 2022

Kievul discută cu Statele Unite despre obținerea ajutorului militar destinat Afganistanului

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Kievul discută cu Statele Unite despre obținerea ajutorului militar destinat Afganistanului
Potrivit Ambasadoarei Ucrainei la Washington, Oksana Markarova, anterior, Kievul și Washingtonul au semnat un acord care permite părților să interacționeze „la un nivel strategic superior”.Ucraina și Statele Unite negociază un posibil transfer de ajutor militar către partea ucraineană, care anterior era destinat Afganistanului. Așa a afirmat ambasadorul ucrainean în Statele Unite, Oksana Markarova, într-un interviu publicat sâmbătă pe site-ul serviciului ucrainean „Radio Liberty” .

„Lucrăm activ acum, iar ministrul [ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba] a vorbit despre acest lucru în timpul vizitei sale, iar această problemă este, de asemenea, discutată activ”, a spus Markarova, răspunzând la întrebarea dacă ajutorul militar, care era destinat Afganistanului, ar putea ajunge în Ucraina.

Markarova a subliniat că întrebarea nu este ce poate obține Kievul în acest caz, ci de ce are nevoie partea ucraineană în această situație. Ambasadorul a menționat în acest sens că, anterior, Kievul și Washingtonul au semnat un acord pe cinci ani, care permite părților să interacționeze „la un nivel strategic superior”.

Diplomatul a mai spus că Ucraina lucrează la extinderea listei de asistență militară acordată Ucrainei din partea americană.

foto: DefenseRomania.ro
Ciprian Pop