27 octombrie 2021

Kim Jong Un  a criticat SUA și Coreea de Sud pentru acțiuni destabilizatoare

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Statele Unite spun adesea că nu au intenții ostile, dar comportamentul Washingtonului este contrar cuvintelor sale, a spus liderul nord-coreean.

RPDC va continua să își consolideze forțele de autoapărare pentru a contracara forțele ostile. Liderul țării, Kim Jong Un, a spus acest lucru pe 11 octombrie la o expoziție a evoluțiilor apărării dedicate celei de-a 76-a aniversări a fondării Partidului Muncitoresc Coreean, aflat la guvernare.

„Inamicul nostru este războiul în sine, nu o anumită țară si vom face, in continuare, eforturi pentru a ne întări capacitatea de autoapărare”, a spus Kim.

În același timp, el a criticat Seulul și Washingtonul pentru efectuarea de exerciții militare comune și dezvoltarea de noi arme. „Statele Unite spun adesea că nu au intenții ostile față de țara noastră, dar comportamentul Washingtonului este contrar cuvintelor sale”, a spus Kim. El a subliniat că RPDC „trebuie să fie puternică de dragul generațiilor următoare”.

„Amenințările militare cu care se confruntă țara noastră sunt diferite de cele pe care le-am văzut acum zece, cinci sau trei ani”, a spus șeful statului, adăugând că situația din Peninsula Coreeană nu va fi ușor de rezolvat tocmai din cauza poziției SUA. El l-a acuzat Seulul de ipocrizie și duble standarde, care, „vorbind despre pace, cooperare și prosperitate, continuă să-și construiască potențialul militar”.

Phenianul va răspunde cu „acțiuni decisive” în cazul în care Coreea de Sud continuă „să încalce dreptul său la autoapărare”, a spus Kim Jong Un. În același timp, el a menționat că „istoria oribilă a conflictului dintre compatrioți nu trebuie repetată”.

Ciprian Pop