21 mai 2022

Kim Jong Un a numit focarul de COVID-19 din Coreea de Nord un „mare șoc”

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Este posibil să depășim această criză dacă întărim lupta anti-epidemie și menținem măsuri stricte de carantină, a menționat liderul țării.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a numit focarul de coronavirus din țară un „mare șoc”. Potrivit Agenției Centrale de Știri din Coreea (KCNA), sâmbătă , medicii au înregistrat 21 de noi decese din cauza COVID-19, ducând numărul total de decese la 27.

Sâmbătă dimineața, liderul RPDC a prezidat o ședință a Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc din Coreea, care a discutat despre măsurile de combatere a coronavirusului. „Răspândirea unei infecții maligne poate fi numită un șoc major de la întemeierea republicii”, a spus liderul RPDC, adăugând că este posibil să depășim această criză dacă întărim lupta anti-epidemie și menținem măsuri stricte de carantină.

„Răspândirea are loc între organizații și regiuni izolate și nu în mod necontrolat între regiuni. Este important să se studieze experiența și rezultatele măsurilor anti-epidemie ale țărilor avansate. Explorați experiența bogată și rezultatele activităților Partidului Comunist Chinez și ale poporului său ”, s-a adresat Kim Jong-un membrilor adunați ai Biroului Politic.

Autoritățile Republicii Populare Democrate Coreene au raportat că la 13 mai au fost identificate în țară 174.000 de persoane cu semne de febră. În același timp, numărul total de astfel de pacienți de la sfârșitul lunii aprilie a fost de peste 524 de mii, dintre care peste 280 de mii de persoane sunt tratate. Un total de 27 de persoane au murit, cel puțin una dintre ele s-a dovedit a avea omicron, potrivit sursei citate, Agentia Centrala de Presa a Coreei de Nord.

foto pixabay
A consemnat Ciprian Pop