27 septembrie 2022

Kim Jong Un cere ca celulele de bază ale regimului să își asume sarcina de a îmbunătăți nivelul de trai

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Kim Jong Un cere ca celulele de bază ale regimului să își asume sarcina de a îmbunătăți nivelul de trai și economia afectată de pandemie.

Kim Jong-Un cere membrilor partidului său să fie „mai proactivi”.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a recunoscut marți că țara sa se confruntă cu „cea mai gravă situație din istoria sa” în timpul unui discurs adresat miilor de membrii de rang înalt ai partidului de guvernământ, Partidul Muncitoresc Coreean, în timpul unei mari conferințe politice desfășurate la Phenian.

Unele voci din presa internațională spun că Kim se confruntă cu cel mai dificil moment din ultimul deceniu, închiderea frontierelor provocând probleme suplimentare în economia tarii.

Kim a făcut remarcile în timpul discursului de deschidere la o reuniune a secretarilor de celule ai Partidului Muncitoresc Coreean, după cun a raportat Agenția Centrală de Știri a Coreei, KCNA.

„Îmbunătățirea nivelului de trai al populației, chiar și în cea mai proastă situație din istorie, în care trebuie să depășim numeroase provocări fără precedent, depinde de rolul jucat de celule, organizațiile de bază ale partidului”, a spus Kim.

Președintele a cerut membrilor să pună în aplicare deciziile luate într-un congres din ianuarie, când a promis că își va consolida descurajarea nucleară în fața presiunilor SUA și a anunțat un nou plan de dezvoltare pe cinci ani. Această întâlnire a venit la câteva luni după ce, în timpul unei alte conferințe politice, Kim a arătat o sinceritate deisebită în a recunoaște că planurile sale de îmbunătățire a economiei nu au avut succes.

Coreea de Nord a informat OMS că până la 1 aprilie a efectuat teste de diagnostic pentru coronavirus la 23.121 de persoane, fără a înregistra nicio infecție, după cum a confirmat OMS agenției Associated Press.

Înceoand din primăvară anului trecut, regimul a restricționat sever tranzitul transfrontalier, a interzis sosirea turiștilor, țară rămânând însă deschisa in interior. Coreea de Nord a devenit săptămâna aceasta prima țară care s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza temerilor legate de coronavirus.

În discursul de marți, Kim a criticat și unitățile de bază ale partidului pentru „deficiențe” nespecificate care ar trebui corectate imediat pentru a asigura dezvoltarea „sănătoasă și durabilă” a organizației.

Celulele partidului, care de obicei au între cinci și 30 de membri, sunt cele mai mici unități ale sale de autoritate, care supraveghează munca și viața în fabrici și întreprinderi și în alte sfere ale funcționării țării. Rețeaua este un instrument important pentru a perpetua puterea Partidului Muncitoresc. Ultima conferință la nivel de secretari de celulă a avut loc în 2017.

Pentru moment, Phenianul a respins propunerea de negociere a administrației Joe Biden, menționând că Washingtonul trebuie să renunțe mai întâi la politicile sale „ostile” și a crescut presiunea prin reluarea testelor de rachete balistice luna trecută, după un an în care le-a suspendat.

Redactor Ciprian Pop

Foto: FRANCE 24