18 iunie 2021

Kim Jong-Un reapare în public după o lună de absență

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a prezidat o sesiune a Biroului politic al Partidului Muncitoresc din Coreea, în ceea ce a fost prima sa activitate publică de la data de 6 mai încoace.

Potrivit agenției oficiale de știri a Coreei de Nord, KCNA, ședința a discutat convocarea unei sesiuni plenare a Comitetului Central al partidului, pe care s-a decis să o organizeze în următoarele zile pentru a face bilanțul primelor șase luni ale anului și a specifica vectorii de dezvoltare a țării.

„Stimatul Secretar General a apreciat faptul că, în pofida condițiilor subiective și obiective nefavorabile, dezvoltarea cu succes a proiectelor naționale se confruntă cu numeroase provocări și limitări, multe proiecte prezintă progrese promițătoare datorită entuziasmului ideologic și spiritului combativ de a se sprijini reciproc pe propriile lor forțe al întregulului activ de partid și poporulului coreean în ansamblul său”, spune presa de la Phenian.

Kim Jong-Un a susținut consolidarea rolului de lider al partidului și stimularea unei „lupte persistente” pentru stabilizarea și îmbunătățirea economiei naționale.

La rândul său, Ministerul Reunificării din Coreea de Sud semnala, la 31 mai, că Șeful Statului nord coreean nu a apărut în public de 24 de zile și că a fost cea mai lungă perioadă fără rapoarte despre activitățile sale publice de la începutul acestui an.

Redactor Ciprian Pop