21 mai 2022

KINOdiseea ALTFEL în iunie, la Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

KINOdiseea, cel mai mare festival internaţional de film pentru publicul tânăr (copii şi adolescenţi) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 19 şi 20 iunie, la Opera Comică pentru Copii.

În prioada 19-20 iunie 2021, la Bucureşti, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020, la Opera Comică pentru Copii.

SALA MARE, ora 19:00:
BINTI, 2019, +9 ani

Sinopsis: Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondială la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal şi câştigător al premiului pentru Cel mai bun film pentru copii la KINOdiseea în 2020, filmul spune povestea lui Binti – Binti are 12 ani şi s-a născut în Congo, însă a trăit toată viaţa împreună cu tatăl ei, în Belgia. Chiar dacă nu au o formă legală de a sta în ţară, Binti îşi doreşte o viaţă normală şi, mai mult, să ajungă o vloggeriţă faimoasă precum idolul ei, Tatyana.

JACKIE ŞI OOPJEN, 2020, +7 ani

Sinopsis: Jackie şi Oopjen, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile şi operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetiţa de 12 ani a unui custode, descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezeşte la viaţă. O prietenie puţin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

GRĂDINA OCC, ora 21:00:

F VINE DE LA FERICIRE (H is for Happiness), 2019, +10 ani

Sinopsis: Tânăra Candice Phee se regăseşte într-o misiune aventuroasă când, ca parte a unui proiect de la şcoală, devine mediatoare în familia ei certăreaţă şi tristă. Candice este entuziastă şi amuzantă şi îşi dedică timpul încercând să îi înveselească pe cei din jurul ei. Noul ei coleg, Douglas Benson, crede că ea a venit dintr-o altă dimensiune, dar îi devine un aliat de nădejde în misiunea ei. Filmul este ecranizarea cărţii lui Barry Jonsberg – „My Life as an Alphabet” şi ilustrează diferitele faţete ale vieţii între o pădure fantastică, plină de magie şi conservatorismul unui mic oraş.

TRIPLE TROUBLE, 2020, +8 ani

Sinopsis: În 2017, la KINOdiseea, proiecţia primului film polonez din serie – Double Trouble – a avut un suces răsunător printre cei mici. Trei ani mai târziu, avem parte pe marele ecran de o nouă aventură a Julkăi şi a lui Olek: când tabloul Plaja de la Pourville al lui Monet dispare din Muzeul Naţional din Poznan, copiii au în faţă o misiune importantă – să găsească tabloul, să descopere identitatea hoţului şi să salveze un pictor nevinovat, acuzat de furt. Cei doi conlucrează în armonie, asta până când apare Felka şi încurcăturile o urmează.

Biletele pentru proiecţiile din cadrul KINOdiseea Altfel se găsesc pe bilete.ro: https://www.bilete.ro/bucuresti/opera-comica/. Preţ bilete: 10 lei.

KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis. Proiect cultural finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 11 ediţii precedente, festivalul a avut peste 100.000 de participanţi.