26 mai 2022

Klaus Iohannis a convocat miercuri ședința CSAT

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 25 august 2021, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la situația de securitate din Afganistan și implicațiile acesteia pentru România.

Talibanii au preluat duminică controlul în Kabul și asupra întregului Afganistan. Scene dramatice au avut loc pe aeroportul din Kabul, cu afgani agățându-se de avioanele care părăsesc țara.

Mai mulţi români aflaţi în Afganistan au fost evacuaţi cu avioane militare britanice şi americane. Unii dintre ei au ajuns în Dubai, alţii în Qatar, de unde urmează să vină în ţară. O celulă de criză evaluează în permanenţă situaţia. Ministerul de Externe a anunţat că în acest moment mai sunt în Afganistan 27 de români.

Un avion militar este pregătit să decoleze spre Kabul pentru a-i prelua pe cei care vor să revină în ţară. De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a cerut ieri Forţelor Aeriene Române să se implice urgent pentru evacuarea cetăţenilor români.