6 iulie 2022

Klaus Iohannis a decorat Directorul Regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Alocuţiunea susţinută de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de decorare a Directorului Regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, domnul dr. Hans Kluge

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 7 aprilie 2021, la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul ceremoniei de decorare a Directorului Regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, domnul dr. Hans Kluge.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

„Domnule Director Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge,
Domnilor parlamentari,
Domnule ministru,
Doamnelor şi domnilor,

Criza sanitară şi umanitară pe care o traversăm ne-a dovedit tuturor că ameninţările de tipul COVID-19 nu ţin cont de graniţe şi că în faţa lor suntem cu toţii vulnerabili.

Sistemele şi societăţile noastre trebuie să fie bine pregătite pentru a face faţă provocărilor emergente. Dar acest lucru necesită timp, coordonare şi un angajament susţinut la cel mai înalt nivel pentru a reduce impactul negativ al potenţialelor viitoare pandemii.

Pentru a transpune în realitate acest angajament este nevoie de un leadership adecvat provocărilor acestui mileniu.

Statele lumii trebuie să lucreze împreună pentru a-şi servi cetăţenii, învăţând din succesele şi eşecurile lor, cele mai bune practici pentru reconstrucţie şi rezilienţă în domeniul sănătăţii fiind centralizate la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Cooperarea şi solidaritatea întregii societăţi internaţionale constituie răspunsul nostru comun în faţa unei provocări de o asemenea amploare, iar rolul Biroului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este esenţial în acest demers.

Domnule Hans Kluge,

Sunt încrezător că, prin exemplul personal, veţi susţine o Organizaţie regională puternică, orientată către excelenţă, capabilă să ofere în timp util expertize de încredere şi relevante pentru toate statele membre din regiune.

România a susţinut candidatura dumneavoastră pentru această înaltă poziţie strategică, luând în considerare vasta experienţă în domeniu şi faptul că priorităţile de mandat subliniate în Noul program de lucru răspund unei viziuni pe care ne-o dorim pentru viitorul OMS şi pentru sănătatea cetăţenilor europeni.

Sunt convins că, prin modelul de leadership asumat, veţi contribui la consolidarea rolului Europei şi al întregii Organizaţii la sănătatea globală.

România a susţinut nu doar un profesionist desăvârşit, dar şi un bun cunoscător al sistemului de sănătate românesc, un bun prieten care a sprijinit eforturile de reformare ale sistemului românesc.

Îmi exprim speranţa că, pe viitor, vom valorifica solida relaţie de încredere pe care am construit-o, astfel încât să creştem calitatea şi accesibilitatea serviciilor de sănătate.

Domnule Director Regional,

În semn de apreciere pentru hotărârea cu care aţi ghidat răspunsul regiunii la pandemia de COVID-19, precum şi pentru implicarea în extinderea şi aprofundarea parteneriatului bilateral, am plăcerea de a vă acorda astăzi Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor.

Felicitări şi mult succes în continuare!”