5 iulie 2022

Klaus Iohannis: Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Update: „Când se formează un Guvern, persoana desemnată de preşedinte trebuie să caute să facă o majoritate, deci problema trebuie să şi-o pună cel care va fi desemnat să-şi caute o majoritate, dar sigur că pe mine mă preocupă. (…) Dacă vrem să analizăm faptele şi nu poveştile politice, vedem că USR a fost în Guvern, a abandonat guvernarea, a votat USR împreună cu PSD şi AUR pentru căderea Guvernului din care au făcut parte. Aceştia sunt nişte paşi politici cu mare greutate şi nu ştiu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aceste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme Guvernul”, a spus Iohannis.

 

Doar prin maturitate şi nu prin ţâfnă se rezolvă această criză guvernamentală”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, la Summitul UE-Balcanii de Vest, care are loc în Slovenia.

„Eu cred că este nevoie de zile bune până când toată lumea coboară cu picioarele pe pământ, fiindcă această criză este diferită de alte crize guvernamentale. (…) Doar prin maturitate şi nu prin ţâfnă se rezolvă această criză guvernamentală”, a afirmat Iohannis.

Astfel, preşedintele a explicat de ce organizează abia săptămâna viitoare consultările cu partidele pentru formarea noului guvern.

„Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier. Evident. Aşa scrie în Constituţie, nu există nicio piedică”, a dat asigurări Iohannis.