Publicat: 6 Februarie, 2020 - 18:03

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl desemnează premier tot pe Ludovic Orban. În cadrul declaraţiei de presă susţinută joi seara, după consultările de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a declarat că prima variantă pe care o doreşte este organizarea alegerilor anticipate.

„După părerea mea, repet: soluția corectă în această situație e întoarcerea la electorat. Mai simplu spus: alegeri anticipate. Alegerile anticipate, prima mea opțiune! Am prezentat partidelor această opțiune. Unii au fost de părere că e bine, alții au spus că trebuie să se consulte în partid. Pot să înțeleg că partidele au nevoie de discuții interne pentru a lua o decizie în acest sens. Acest lucru sper să se întâmple foarte repede”, a declarat Klaus Iohannis

„După ce m-am consultat cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban cu formarea unui nou Guvern", a anunţat preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Președintele Klaus Iohannis i-a invitat, joi, pe președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

După consultări, președintele României va susține o conferință de presă, programată joi seară, începând cu ora 18.00. Șeful statului anunțase încă de miercuri că, după consultări, „probabil va anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern".

PNL l-a propus pe premierul demis Ludovic Orban. PSD și Pro România l-au propus pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie, iar USR l-a propus pe fostul premier Dacian Cioloș.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: