26 mai 2022

Klaus Iohannis: În Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi Grupul minorităţilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Declaraţia de presă susţinută de Preşedintele României, Klaus Iohannis, în urma consultărilor cu partidele şi formaţiunile politice parlamentare

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut luni, 22 noiembrie 2021, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

Preşedintele României, Klaus Iohannis: Bună ziua!

S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi Grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru şi, în acest format, am avut o discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.

În consecinţă, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de faţă, pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere.

Domnule Prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes şi vă dau cuvântul!

Prim-ministrul desemnat al României, Nicolae Ciucă: Vă mulţumesc, domnule Preşedinte! Bună ziua!

În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea ţării. Practic, cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii, pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetică şi, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR.

Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiţii solide şi foarte bine aplicate în România, precum şi un program de măsuri sociale, astfel încât să poate să fie acoperite toate problemele create de situaţia de criză în care ne găsim.

Vă mulţumesc foarte mult şi sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale!

Preşedintele României, Klaus Iohannis: Vă doresc mult succes!

Departamentul Comunicare Publică