Publicat: 7 August, 2015 - 21:18

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare a şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, cu ocazia Zilei Marinei, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Decorarea, făcută la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşă, este ocazionată de Ziua Marinei, "în semn de apreciere a înaltului profesionalism şi a rezultatelor remarcabile obţinute atât în îndeplinirea misiunilor specifice care le-au fost încredinţate, cât şi în activitatea profesională", mai arată sursa citată.

De asemenea, preşedintele a acordat Ordinul "Virtutea Maritimă" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, comandorului Căpăţînă N. Daniel, Medalia Naţională "Serviciul Credincios" clasa a III-a, cu însemn pentru civili, Aureliei N. Popa, Medalia Naţională "Pentru Merit" clasa a III-a, cu însemn pentru civili, Mihaelei I. Bucuroiu, Medalia "Virtutea Maritimă" clasa I, cu însemn pentru militari, plutonierului adjutant principal, Bălan S. Neculai, Medalia "Virtutea Maritimă" clasa a II-a, cu însemn pentru militari, maistrului militar clasa I, Vărzaru V. Răzvan-Mihai, şi Medalia "Virtutea Maritimă" clasa a III-a, cu însemn pentru militari, maistrului militar clasa I, Botoşăneanu V. Iulian.