Publicat: 22 August, 2015 - 12:16
Share
Cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu, în semn de înaltă apreciere pentru "devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii". 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, "în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu".

Decorarea a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, decretul de decorare fiind semnat vineri de preşedintele Klaus Iohannis.

Subinspectorul de poliţie Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a decedat vineri dimineaţă, după aproape trei săptămâni în care a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. 

Poliţistul fusese dus în comă la spital, în 2 august, după ce omul de afaceri turc Abdullah Atas a refuzat să oprească pentru un control în trafic şi a intrat cu maşina în acesta.