Publicat: 20 Septembrie, 2019 - 18:00
Share

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la depunerea candidaturii pentru alegerile prezidenţiale, că a strâns peste 2.200.00 de semnături şi că îşi doreşte o Românie normală pentru toţi cetăţenii.

"Mi-am depus candidatura pentru încă un mandat de preşedinte al României şi (...) am depus împreună cu PNL peste 2.200.000 de semnături ale românilor care susţin această candidatură. Este un număr imens şi acest lucru mă bucură foarte foarte mult. (...) Sunt foarte bucuros că s-a reuşit această acţiune de strângere de semnături, evident prin şi cu sprijinul PNL şi a celor care au dorit să fie alături de noi. (...) Ceea ce îmi doresc eu pentru ţara mea este o Românie normală", a declarat preşedintele Iohannis, la BEC.

Iohannis a arătat că "este o perioadă complicată pentru România şi e nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD în aceşti aproape trei ani". "E nevoie de modernizarea Romaniei".

Șeful statului a venit însoțit de Ludovic Orban și mai multi parlamentari liberali.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat de sute de susținători, care au dorit să dea mână și să facă poze cu el. Totodată, președintele României a dat și câteva autografe pe cartea sa intitulată „EU.RO”.

"Ce de lume pe aici. Frumoasă echipă", a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a refuzat să semneze o pancardă pe care scria "#REZIST", la cererea unui susținătoare. "O carte dacă se poate" i-a răspuns Iohannis susținătoarei.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Tag-uri Nume: