Publicat: 25 Octombrie, 2015 - 14:19
Share

Președintele României, Klaus Iohannis, a depus, duminică, la Arad, o coroană de flori la Monumentul Eroilor de la Păuliș. Acesta a fost ridicat în memoria militarilor eroi români ai ”Detașamentului Păuliș”. În toamna anului 1944, ei au oprit, cu prețul vieții, înaintarea trupelor horthysto-fasciste în centrul țării, prin defileul Mureșului.

”Astăzi este Ziua Armatei Române, o zi în care celebrăm, mai presus de orice, patriotismul. Fiecare cetăţean român, fie el militar, civil sau politician, are datoria de a-şi iubi patria. Cred că patriotismul înseamnă altceva decât cuvinte mari sau simboluri exterioare, care epatează. Patriotismul își găsește expresia în lucruri simple, în faptul că îți faci treaba cu onestitate, că respecți legea, că îți pasă de cei care te-au ales să-i reprezinți!”, a spus președintele Iohannis pe pagina sa de facebook după ceremonia din Arad.

Așa se construiește încrederea. Și nu întâmplător Armata este printre instituțiile cu cea mai mare credibilitate în ochii cetățenilor. Mi-aș dori ca și celelalte instituții publice să ajungă la cota de încredere de care se bucură Armata României. La mulţi ani, Armata Română! La mulţi ani, România

Totodată, Iohannis mai spune că așa se construiește încrederea și că Armata este printre instituțiile cu cea mai mare credibilitate în ochii românilor.

 

Președintele mai precizează că și-ar dori ca și celălalte instituții publice să ajungă la cota de încredere de care se bucură Armata Română.

La finalul postării sale, Klaus Iohannis a făcut o serie de urări: ”La mulţi ani, Armata Română! La mulţi ani, România!”.