8 august 2022

Klaus Iohannis: România este alături de Republica Moldova şi de toţi cetăţenii săi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat miercuri, la Chişinău, că România este alături de Republica Moldova, aşa cum a fost mereu.

„România este alături de Republica Moldova şi de toţi cetăţenii săi aşa cum a fost mereu. Pe noi puteţi să contaţi. Şi, pe lângă România, alături de dumneavoastră se află solidar toate statele europene şi euroatlantice”, a declarat Klaus Iohannis, după întrevederea cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În același context, preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că ţara noastră va deschide, dacă este nevoie, şi alte hub-uri umanitare şi tabere pentru refugiați.

„România va primi atâţia refugiaţi câţi vin. Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă şi niciun ucrainean care caută refugiu la noi, iar cei care caută refugiu în Moldova – şi aici capacitatea este depăşită – vor fi toţi primiţi în România. Nu intenţionez, nu intenţionăm să aducem în discuţie un număr sau o cotă. Este vorba de valori în care credem. Refugiaţii trebuie ajutaţi. Câţi vin atâţia vor fi primiţi şi vor primi ajutorul şi asistenţa ce li se cuvine. Este minim minimorum ce putem să facem pentru ucraineni în această perioadă extrem de dificilă şi în această situaţie catastrofală în care au ajuns ei prin agresiunea Rusiei”, a punctat Klaus Iohannis, la Chişinău.