Publicat: 4 Ianuarie, 2019 - 18:01
Adrian Zuckermann va trebui renominalizat sau înlocuit

La aproape patru ani de când Hans Klemm a fost numit ambasador în România, SUA nu au finalizat încă procesul de numire a unui succesor. Preşedintele Donald Trump l-a nominalizat pe 25 iulie 2018 pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador în România, însă Senatul SUA nu a validat încă propunerea.

Joi, 3 ianuarie, Senatul american a returnat propunerea preşedintelui, în baza prevederilor de la articolul XXXI, paragraful 6 al Regulamentului propriu. Paragraful invocat prevede că nominalizările care nu au fost nici confirmate, nici respinse în timpul sesiunii în care au fost făcute vor fi returnate Secretariatului Preşedintelui şi nu vor mai fi luate în discuţie până la momentul în care preşedintele va reînainta oficial nominalizarea.

Astfel, pentru că Adrian Zuckerman nu a fost confirmat de Senatul SUA în sesiunea care s-a încheiat la finalul anului 2018, preşedintele Donald Trump trebuie să îl nominalizeze din nou. Există însă şi varianta ca Trump să se răzgândească şi să aleagă un alt ambasador. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: