Publicat: 21 Noiembrie, 2014 - 12:57

Laura Codruţa Kovesi a declarat, vineri, în faţa presei că CSM a dat aviz pentru arestarea preventivă a Aline Bica.

Update 15.43 - Dosarul Alinei Bica a ajuns la ICCJ, dosar în care şefa DIICOT este acuzată de abuz în serviciu. 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat, vineri, arestarea preventivă a Alinei Mihaela Bica, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, după ce joi seară dăduse undă verde doar pentru reţinere şi arest la domiciliu în cazul şefei DIICOT.

Hotărârea Secţiei pentru procurori a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, mai precizează documentul citat.

Şefa DIICOT, Alina Bica se află în arestul Poliţiei Capitalei, iar astăzi procurorii DNA vor cere instanţei arestarea preventivă a acesteia, pentru abuz în serviciu. CSM nu doreşte însă ca Bica să rămână după gratii în următoarele 30 de zile, aşa că a dat aviz favorabil doar pentru arestul la domiciliu. Alina Bica fost audiată mai bine de 6 ore de procurorii anticorupţie, alături de omul de afaceri Gheorghe Stelian, un apropiat al Elenei Udrea. 

Procurorii Laurei Codruţa Kovesi au ridicat-o din stradă pe Alina Bica după ce au blocat-o în trafic. Au dus-o apoi la DNA, unde procurorii au decis s-o reţină 24 de ore. Şefa DIICOT este acuzată de abuz în serviciu.