Publicat: 23 August, 2012 - 14:06

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a spus că are foarte multe aşteptări de la noul ministru al justiţiei în special să garanteze independenţa procurorilor şi stabilitatea lor în funcţie.

"Am aceleaşi aşteptări pe care le-am avut de la toţi miniştrii justiţiei. În primul rând, aştept să garanteze independenţa procurorilor şi stabilitatea lor în funcţie. În al doilea rând - o aşteptare nu numai a mea, dar şi a colegilor mei - este ca statutul magistraţilor să nu fie modificat şi nu în ultimul rând, atâtea probleme pe care Ministerul Public le are în ceea ce priveşte resursa umană şi resursele materiale", a declarat Kovesi, la CSM.

Referitor la bugetul MP, Pivniceru a declarat: Vor fi discuţii probabil luna aceasta şi cealaltă cu privire la bugetul MP pe anul viitor, dar cred că este o problemă care va ţine mai mult de noul procuror general pentru că în 2 octombrie mie îmi expiră mandatul. Sigur că până în ultima zi o să înaintez propunerile care sunt necesare pentru buget pe baza propunerilor care îmi vor veni din teritoriu, însă decizia va aparţine altui procuror general şi noului ministru al justiţiei", a mai spus Kovesi.