Publicat: 28 Martie, 2016 - 09:26

UPDATE 11.20 Magistrații CSM au votat în unanimitate pentru reînvestirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA.

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, va susţine luni, la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, interviul pentru un nou mandat la conducerea DNA. 

Interviul era programat, inițial, pentru 24 martie, însă a fost amânat la solicitarea ministrului Justiţiei, Raluca Prună ca urmare a atentatelor de la Bruxelles, Prună participând la reuniunea Consiliului extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne (JAI). 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis către CSM, pe 29 februarie, propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA. 

Investigarea cazurilor de corupţie la nivel înalt, recuperarea prejudiciilor şi confiscarea extinsă se numără printre priorităţile cuprinse în proiectul de management al şefului DNA pentru un nou mandat, pus în dezbatere publică pe site-ul de CSM. 

Un alt obiectiv important pentru Kovesi va fi creşterea calităţii în activitatea de urmărire penală şi o susţinere activă şi profesionistă a cauzelor în faţa instanţelor. 

Kovesi îşi propune, în cazul obţinerii unui nou mandat, să respingă în continuare orice acţiune care vizează intimidarea sau discreditarea procurorilor.