Publicat: 10 Octombrie, 2017 - 16:51

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi audiată vineri la CSM. Dupa Kovesi va fi audiat Gheorghe Stan, adjunctul de la Inspecția Judiciară.

După raportul întocmit de către inspectorii judiciari în urma controlului la DNA, au ieșit la iveală lucruri destul de grave.

S-a aflat că în fiecare zi de miercuri se țineau ședințe de lucru cu toți procurorii, iar acolo se discută despre dosarele cele mai importante și despre dosarele cu un impact.

 Kovesi a refuzat să pună la dispoziție Inspecției Judiciare dosarele Mihaelei Iorga, apoi a depus copii dupa ordinele în care au fost dispuse inventarierea dosarelor acesteia, a comunicat că informațiile suplimentare pot fi cerute de la comisiile de inspectori judiciari inducând astfel ideea unei lipse de diligență din partea inspectorilor judiciari în activitatea de verificare a dosarelor menționate. Inspectorii apreciază că s-au săvârșit abaterile prevăzute de art 99 punctul p din legea 303.2004 de către Laura Codruța Kovesi, Dana Titian și Popa Gabriela. S-a întocmit sesizare din oficiu a Inspecției Judiciare.