Publicat: 11 Martie, 2014 - 20:10
Share

Formaţia clujeană de metal experimental Krepuskul se pregăteşte pentru o aventură de zile mari, trupa fiind aleasă în calitate de opening-act pentru concertul Arch Enemy de la Bucureşti, de pe 23 Mai.

 

Krepuskul a fost selectată de către managementul formaţiei Arch Enemy din mai multe propuneri făcute de organizatorii evenimentului. Clujenii au primit cu bucurie vestea şi au trecut repede la fapte, gândind un show incendiar, plin cu surprize. Iată ce au declarat membrii trupei: "Pentru concertul de la Bucureşti, pregătim un show cu totul şi cu totul diferit faţă de cum v-am obişnuit să vedeţi. Nu spunem mai mult, ca să nu stricăm surpriza!"

Krepuskul este prima formaţie din România care a susţinut un turneu în ţările din fosta Uniune Sovietică (Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova). Mai mult, formaţia clujeană a văzut toată Europa în cadrul celor 10 turnee care au purtat-o peste hotare. Unul dintre highlight-urile carierei Krepuskul este show-ul susţinut la prestigiosul festival Bloodstock Open Air (UK), unde au cântat pe aceeaşi scenă cu Machine Head, Behemoth, Alice Cooper şi Dimmu Borgir. De-a lungul anilor, au mai cântat cu nume însemnate ca Sepultura, Crematory, Hatebreed, Rotting Christ, Pain, Lake of Tears, Hate, Pro Pain şi alţii.

Momentan, Krepuskul lucrează la al treilea album ce va fi lansat în a doua jumătate a acestui an. Cel mai recent videoclip al grupului poate fi urmărit la: youtube.com/watch?v=ePkD-XB8nXg

Concertul ARCH ENEMY va avea loc la Bucureşti pe data de 23 Mai, la Turbohalle, biletele fiind disponibile la următoarele preţuri:

- 78 lei - 100 bucăţi (plata doar prin card sau direct la sediul firmei)

- bilete disponibile prin reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online, pe eventim.ro) la urmatoarele preturi: 87 lei pentru biletele achizitionate pana la data de 21 aprilie, 95 lei in perioada 22 aprilie-22 mai, 110 lei pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 23 mai. Acestea se achizitioneaza doar in ziua concertului, la intrarea in locatia evenimentului.

Pagina evenimentului: maximumrock.ro/images/Facebook%20logo.gif

Pentru fanii genului melodic death-metal, ARCH ENEMY este o formaţie de căpătâi, nu doar datorită sound-ului consistent şi dur, ci şi datorită vocii excepţionale a solistei Angela Gossow, una dintre primele femei care au reuşit să-şi însuşească un stil de a cânta considerat a fi strict masculin. Vocalista Angela dinamitează acest eşafodaj de prejudecăţi şi o face cu atât de multă putere şi autenticitate încât muzicienei nu i se poate contesta un strop de geniu. Trupa a debutat în anul 1996, în Halmstad, Suedia, şi a fost compusă din membri ai unor grupuri importante la momentul acela. Instrumentiştii proveneau din formaţii ca Armageddon, Carcass, Carnage, Mercyful Fate şi Spiritual Beggars, ceea ce a făcut ca presa să numească rapid nou-înfiinţatul proiect un "supergrup". Arch Enemy a fost "copilul" de suflet al fraţilor Amott - Christopher (chitară) şi Michael (chitară, clape, bas) - "responsabili" pentru unele dintre cele mai iubite formaţii suedeze. Tocmai de aceea, fanii au avut aşteptări foarte mari de la noul proiect muzical, încă de la început. Deşi formaţia a primit aprecieri, consacrarea a venit doar după ce formulei i s-a alăturat solista Angela Gossow, în anul 2000, înlocuindu-l pe Johan Liiva.

Revista Metal Hammer Germany despre Arch Enemy: "Aceasta 'fabrica' dura de agresivitate suedeza, imbogatita cu glasul unic al Angelei Gossow, una dintre cele mai bune vocaliste iesite de pe bancile 'scolii' de metal germane, va va sparge efectiv creierii in cel mai bun mod cu putinta". Arch Enemy a primit de-a lungul timpului recenzii stralucite si a reusit sa cucereasca si publicul din Asia - o realizare foarte mare pentru o trupa europeana. Japonezii sunt printre cei mai mari fani Arch Enemy si le pregatesc muzicienilor felurite surprize de fiecare data cand acestia poposesc in exotica tara. Pana acum, formatia a lansat noua albume de studio si il pregateste pe cel de-al 10-lea, care va aparea in 2014. Cu aceasta ocazie - lansarea discului cu numarul zece din cariera suedezilor - muzicienii pregatesc un turneu care va poposi si la Bucuresti pe data de 23 mai.

Evenimentul este organizat de Promusic Events şi Maximum Rock Magazin (producător Nelu Brînduşan).