Publicat: 22 Iunie, 2020 - 09:54
Share

22 iunie. Calendarul trece, in fiecare an, prin această zi care desparte două zodii. Pentru mine, trece pentru a 70-a oară. Adună, in continuare, intâmplări, bucurii, tristeti (uneori), sperante, dezamăgiri, trădări, călătorii (putine, in ultimul an), lecturi... Incet-incet, si ele se transformă in amintiri. Iar acestea se estompează lăsand locul unor semne de intrebare care nu isi mai găsesc răspunsuri.

Epidemia de coronavirus, prin izolarea impusă, a insemnat un fel de exil. Ciudat este faptul că uneori am sentimentul că a inceput să-mi placă să interactionez mai curand cu obiecte  decat cu oameni. Poate că este si oboseala adunată de-a lungul anilor sau dezamăgirile din ultima vreme desi, tot mai adesea binele si răul s-au transformat in nuante de gri.

Scriam acum ceva timp că universul pe care l-am redescoperit, in ultimii ani, este familia. Dana, băietii, nepotii mi-au dat energia necesară pentru a trece prin incercări si de a lua lucrurile de la capăt. Aniversarea mea de acum li se datorează.

Si reamintesc un catren favorit din Omar Khayyam:

Dincolo de pământ si infinit

Cătam sa aflu cerul unde vine

Si-un glas solemn atunci s-a auzit

”Si cerul, si infernul sunt in tine”

Dragi prieteni din universul on-line vă multumesc pentru  "jurnalul de bord" pe care il tinem impreună si pentru mesajele voastre. In urmă cu multi ani, intr-o zi de 22 iunie, am pornit acest dialog ce a continuat, neintrerupt, un deceniu si jumătate. Vă doresc, la randul meu, să fiti sănătosi, să treceti cu bine peste această perioadă tristă si să nu vă pierdeti speranta.

 

Topic: 

Format: