Publicat: 16 Octombrie, 2013 - 19:04
Share
Un tezaur necunoscut – biblioteca dr. Grigore Antipa, sâmbătă, ora 11.00

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”. Sâmbătă, 19 Octombrie 2013, începând cu ora 11.00, în Sala Multimedia, se va desfăşira conferința intitulată Un tezaur necunoscut – biblioteca dr. Grigore Antipa, susținută de către dr. Oana Ersilia ANTON.

Muzeul Antipa ascunde, pe lângă colecțiile științifice de mare valoare, un alt tezaur neprețuit.
Este vorba despre biblioteca sa, locul în care stau ”ascunse”, de peste un secol, mii de cărți, care mai de care mai interesante.

Unele sunt interesante din punct de vedere știinșific, altele din punct de vedere bibliofil, iar altele sunt adevărate bijuterii, cu coperți din piele încrustate cu pietre prețioase și margini aurite ori cu paginile pictate manual. Toate au în comun faptul că, cel care le-a adunat laolalta, pentru documentarea și specializarea cercetătorilor a fost dr. Grigore Antipa.

Colecția de carte a Muzeului include lucrări din domenii variate: zoologie generala și sistematică, faunistică și oceanografie, botanică și paleontologie antropologie și etnografie , ecologie și protecția mediului, anatomie și microbiologie, parazitologie și patologia plantelor și animalelor dar și lucrări de fizică, chimie, matematică, geografie, legislație, sociologie și economie.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 15 de lei.

Informaţii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stănescu, șef departament Relatii publice, marketing cultural și programe educative, e-mail: auroras@antipa.ro , 0723.149.694