Publicat: 25 August, 2014 - 11:00
Share

Timp de patru zile, pe scena plutitoare din Portul turistic, Callatis Fest 2014 a adus publicului patru seri de festival - Callatis Stars, Dor de Callatis, Gala premiilor de excelență Callatis și Top Romanian Brands.

Pe parcursul acestor seri, pe scena Callatis Fest au urcat pe scenă nume consacrate ale showbiz-ului românesc, printre care Proconsul, Nicu Covaci & Phoenix, Pact by Leo Iorga & Adi Ordean, Nico și Shobby, Morris, Sonny Flame, Vlad Miriță, Paula Seling, Anca Sigartău, Mihai Trăistariu, Nicolae Voiculeț Orchestra, Daniela Gyorfi, Valeria Arnăutu, Cornelia Catanga și Silvia Chifiriuc.

În prima seară a festivalului, au cântat artiști în plină ascensiune, dar și nume deja consacrate precum Morris, Alyanna, Adriana Gavrilă, Maria Crăciun, Raluca Munteanu, Alexandru Pădureanu. Seara s-a încheiat cu microrecitalul susținut de Daniela Gyorfi și Emisia 2 și cu show-ul semnat Proconsul, care a oferit un recital ce a cuprins cele mai cunoscute și îndrăgite piese ale trupei.
A doua seară de festival a fost dedicată muzicii populare, aducând pe scenă iubitorilor de folclor opt ansambluri și 16 soliști tineri și consacrați din toate regiunile folclorice ale României. O prezență aparte a Banatului a fost Anca Pantaru și ''Bârzava'', ansamblul de dansuri al municipiului Reșița.

Sâmbătă seară, la Gala premiilor de excelență, Callatis a prilejuit recunoașterea valorilor din diferite domenii ale vieții cultural-artistice, precum Horia Gârbea, Ioan Cristescu, Dinu Grigorescu, Tatiana Odobescu, Gicu Todor, Nicu Covaci, dar și reîntâlnirea cu Paula Seling, cu Anca Sigartău în ipostaza de actriță și cântăreață, cu numerele de magie ale lui Bogdan Muntean. Un moment deosebit al serii l-a constituit recitalul trupei PACT, când publicul a cântat la unison cu solistul Leo Iorga toate piesele îndrăgite și cunoscute, iar la final, numele lui Leo a fost scandat câteva minute, în semn de prețuire a acestuia ca artist, dar și de admirație pentru puterea sa de a trece peste dificila problemă medicală cu care se confruntă și de a fi în mijlocul fanilor. Dacă în timpul primelor piese din recital Leo Iorga a cântat așezat pe scaun, la ultima piesă s-a ridicat în picioare, iar publicul s-a ridicat la rându-i în picioare, din respect și solidaritate cu artistul. De asemenea, au susținut un recital și Nicu Covaci împreună cu Phoenix.

Ultima seară a Callatis Fest 2014 a prilejuit întâlnirea cu Vlad Miriță — care a cântat în duet cu Ioana Picoș—, Mihai Trăistariu, Sonny Flame, trupa Iris și Nicolae Voiculeț Orchestra, precum și invitații Anca Sigartău, Silvia Chifiriuc, Cornelia Catanga, Aurel Pădureanu. Recitalul lui Nicolae Voiculeț s-a înscris în turneul său ''România din inima ta'', care are ca obiectiv promovarea, atât în țară, cât și în străinătate a valorilor autentice românești, constituind ''o călătorie prin muzică, pe care naiul îl oferă sufletului spre vindecare și înălțare'', cum spune Nicolae Voiculeț.

Callatis Fest 2014 a fost prezentat de actrița Ioana Picoș, moderatoarea tv Iuliana Marciuc, realizatorul Georgio dell Noce, Aura Poterașu și Radu Neamț, Răzvan Oprea și Dan Mircea Cipariu, fiind organizat de Asociația Callatis Fest Marea Neagră, Asociația de turism Sudul Litoralului, Primăria Municipiului Mangalia și Consiliul local Mangalia.

Localizare: 

Geolocation is 44.173333, 28.638333