27 octombrie 2021

La granița Indiei și Chinei, a existat o ciocnire între militarii celor două țări,

Distribuie pe rețelele tale sociale:
La granița Indiei și Chinei, a existat o ciocnire între militarii celor două țări, spune presa indiană.
Niciunul dintre polițiștii de frontieră de pe ambele părți nu a fost rănit, potrivit The Indian Express.

Ciocnirea patrulelor militare indiene și chineze a avut loc în sectorul Tawang (nordul statului Arunachal Pradesh), la granița celor două țări. După cum a raportat vineri The Indian Express , citând surse militare, incidentul a avut loc în urmă cu 10 zile și nu a dus la consecințe grave.

„Contactul fizic al grănicerilor indieni cu soldații chinezi a avut loc în urmă cu 10 zile după ce peste 100 de soldați ai Armatei Populare de Eliberare din China, din sectorul Tawang, au invadat teritoriul pe care India îl consideră al său”, au spus sursele citate în publicație.

Bătălia dintre ei a durat câteva ore. Au fost implementate întăriri soldaților indieni și chinezi care au participat la acesta. Incidentul a fost rezolvat, iar militarii au fost separați după negocieri între comandanții unităților indiene și chineze, în conformitate cu protocoalele și mecanismele stabilite. Niciunul dintre polițiștii de frontieră de pe ambele părți nu a fost rănit.

„Confruntarea lor s-a datorat faptului că soldații indieni și chinezi au patrulat zona în conformitate cu ideile lor despre unde se află granița nedefinită dintre cele două țări. Acest lucru duce la contact și confruntare între personalul militar din India și China. Ultimul astfel incident s-a produs în sectorul estic al liniei de control efectiv în 2016. La sfârșitul lunii august a acestui an, soldații chinezi au invadat teritoriul indian din sectorul Barahoti din statul Uttarakhand, unde astfel de incidente minore apar și ele din când în când „, spune ziarul indian.

Incidentul de frontieră din Tawang a avut loc pe fondul pregătirilor pentru a 13-a rundă de negocieri intre Beijing si Delhi pentru a normaliza situația într-o altă regiune de frontieră, Ladakhul de Est, în zilele următoare.

O confruntare periculoasă între armatele indiană și chineză din această zonă a fost cauzată de ciocnirile din 5-6 mai 2020 lângă lacul Pangog-Tso, 250 de militari din cele două țări, care au fost repetate în noaptea de 15-16 iunie în Zona râului Galvan și a dus la pierderi de ambele părți. În acest sens, India și China au transferat artilerie grea, tancuri și avioane în Ladakh, numărul grupărilor militare ale fiecăreia dintre părțile opuse a fost de circa 50 de mii de oameni. După o serie de negocieri la nivel militar și diplomatic, India și China, în februarie anul curent, au început o retragere reciprocă treptată a trupelor din zonele disputate de la frontieră.

foto: blacknews.ro
Ciprian Pop