27 iunie 2022

La Haga, poliția a împrăștiat participantii la un protest cu tunuri de apă

The Hague (Den Haag) city centre, Panorama of the Binnenhof at the Hofvijver lake in The Hague, the government complex houses the Senate (Eerste Kamer) and the House of Representatives (Tweede Kamer), and the office of the Prime Minister of the Netherland

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Oamenii legii au folosit tunuri de apă pentru a dispersa manifestanții în centrul orașului Haga, protestatarii, mai multe mii, s-au opus măsurilor restrictive ale autorităților în lupta împotriva covid, potrivit Dutch Broadcasting Corporation (NOS).

Cetățenii care au ieșit duminică în stradă sunt nemulțumiți de strategia guvernului olandez pentru măsuri restrictive în lupta împotriva COVID-19 și se opun vaccinărilor. Evenimentul a atras peste 2000 de persoane, ceea ce depășește numărul permis de participanți, potrivit radiodifuziunii naționale, 3 mii după alte surse de la fata locului.

La început, poliția a cerut mulțimii să plece acasă, dar cetățenii s-au supus. Mai târziu, oamenii legii au decis să folosească tunuri cu apă.

Protestatarii au strigat lozinci: „Libertate!” și „Nu dictaturii!”, sunt deja publicate videoclipuri pe rețelele de socializare în care polițiștii rețin și bat un bărbat cu bastoane.

La 7 martie, ofițerii de aplicare a legii au reținut 28 de persoane în Amsterdam în timpul unei demonstrații împotriva politicii guvernamentale anti-coronavirus. La el au participat aproximativ 1000 de persoane.

Autoritățile olandeze au fost de acord să prelungească stingerea nocturna până la 31 martie. Stingerea a fost introdusă pe 23 ianuarie ca una dintre măsurile restrictive datorate pandemiei coronavirusului. Este valabil de la 21:00 la 4:30, contravenienții pot fi amendați cu 95 de euro.

Această măsură a dus la proteste masive la sfârșitul lunii ianuarie, în mai multe orașe din „tara lalelelor”. De exemplu, în Haarlem și Rotterdam, poliția a folosit gaze lacrimogene. În Amersfoort, evenimentul s-a încheiat cu revolte.

Redactor: Ciprian POP