Publicat: 25 Februarie, 2019 - 14:45
Share

Valul de aer polar a adus în România temperaturi negative demne de Siberia. În Harghita, spre dimineaţă, termometrele au arătat -21 de grade la Joseni şi -19 la Miercurea Ciuc. La munte, stratul de zăpadă ajunge şi la doi metri, iar pe creste ninge viscolit.

Dimineață, oraşul Miercurea Ciuc era încremenit în ger.

Temperaturile au scăzut cu 15 grade față de cele înregistrate sâmbătă.

Gergely Zsolt, meteorolog, staţia meteo Miercurea Ciuc: "Noaptea trecută, temperatura a scăzut până la -19,3 grade Celsius şi  este pentru a doua oară în această lună când scade sub minus 19 grade".

Temperaturi demne de polul frigului au fost și în alte localități din Harghita: la Joseni -21 de grade, la Toplița -15,6, la Odorheiu Secuiesc -10.

În județ, cea mai scăzută temperatură din februarie a fost în 1987, când s-au înregistrat -35 de grade. Așa că localnicii sunt obişnuiţi cu gerul.

Ger a fost și la munte, unde stratul de zăpadă măsoară chiar și 2 metri. Și nu doar în Harghita! Pe creste ninge și vântul bate cu putere.

În Argeș, în munții Făgăraș, doi turiști au rămas blocați cu ATV-urile în zăpadă. Au cerut ajutor, iar salvamontiștii au reușit să-i coboare în siguranță.

Tag-uri Geo: