4 octombrie 2022

La mulţi ani, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preafericirea Voastră,

Aniversarea zilei de naştere ne oferă plăcuta ocazie celor care lucrăm în Secretariatul de Stat pentru Culte – principala instituţie a Statului român care elaborează şi aplică politici publice în domeniul vieţii religioase, să reînnoim sentimentele de profund respect pe care Vi-l purtăm pentru activitatea pe care o desfăşuraţi de peste trei decenii de dinamizare a activităţii Bisericii Ortodoxe Române şi pentru neobosita lucrare de promovare a valorilor eterne ale ortodoxiei în lumea contemporană.

Politici publice echilibrate şi predictibile în domeniul vieţii religioase înseamnă inclusiv tratarea cultelor ca părţi esenţiale ale societăţii civile, ca parteneri ai statului în proiecte de interes comun pentru binele întregii societăţi. Chiar de la începuturile lucrării ca ierarh, Preafericirea Voastră aţi manifestat o deplină deschidere şi înţelegere pentru dezvoltarea şi consolidarea parteneriatului dintre Biserică şi Stat concretizate în numărul mare de proiecte cu care Biserica participă la edificarea binelui comun al societăţii.

Vă exprimăm şi cu acest prilej întreaga noastră gratitudine pentru efortul constant de a da cât mai multă consistenţă parteneriatului dintre Biserică şi Stat şi de a pune această relaţie în termenii unui pragmatism vizionar.

La aniversarea zilei de naştere, Vă transmit Preafericirea Voastră din partea mea şi a colegilor din Secretariatul de Stat pentru Culte mulţi ani buni şi rodnici cu aceeaşi putere de muncă şi pilduitoare devoţiune faţă de Biserica Ortodoxă şi de neamul românesc.

La mulţi ani, Preafericite Părinte Patriarh Daniel!

Comunicat de presă – Secretariatul de Stat pentru Culte

Sursa foto crestinortodox