Publicat: 25 Iunie, 2012 - 14:36
Share

Premierul Victor Ponta a explicat, Luni, că motivul pentru care s-a adresat Parlamentului privind reprezentarea la Bruxelles a constat în dorinţa de a nu crea senzaţia că există un conflict preşedinte-premier.


Întrebat dacă va merge în mod sigur la Consiliul European, indiferent de discuţiile pe care le va mai purta cu preşedintele Băsescu, Ponta a subliniat existenţa declaraţiei Parlamentului în acest sens.
 
"Există o declaraţie a Parlamentului. Din acest motiv eu m-am adresat Parlamentului României, pentru că nu am dorit nici atunci şi nu doresc nici acum să creăm senzaţia că e doar un conflict între preşedinte şi primul-ministru. Am dorit, până la urmă, să avem Parlamentul, cel care poate fie să mă demită pe mine prin moţiune de cenzură, fie să-l suspende pe preşedinte, la o adică", a spus Ponta.
 
El a arătat, în al doilea rând, că la acest Consiliu European se vor discuta subiecte referitoare la propunerile de creştere economică şi creare de locuri de muncă şi la bugetul UE 2014-2020.
 
"Cred că e în interesul României ca Guvernul care va pune în practică aceste măsuri să fie reprezentat la aceste discuţii. Cred că e în interesul Guvernului de a avea un mandat practic şi de la Parlament, şi de la preşedintele României, pentru că ambele subiecte vreau să cred că sunt importante şi pentru Parlament, şi pentru preşedinte", a spus Ponta