1 iulie 2022

La Paris, „veste galbene” au intrat în acțiune împotriva permiselor sanitare

VESTE galbene
Distribuie pe rețelele tale sociale:
O acțiune condusă de „vestele galbene” împotriva permiselor sanitare a avut loc sambata la Paris
Acțiunea împotriva permiselor sanitare condusă de susținătorii „Vestelor Galbene” a început sâmbătă la Paris.
Trei acțiuni împotriva permiselor sanitare au fost planificate sâmbătă în Capitala Franței. Oponenții acestei inovații se adună pentru al cincilea weekend consecutiv pentru a-și exprima dezacordul fata de politica autorităților în această privință.

Una dintre demonstrații, organizată de susținătorii mișcării Vestele Galbene, a început după ora 13:00 de la stația Port-Dore din arondismentul 12 din Paris. Procesiunea a urmat un traseu lung prin Place de la Nation, Place de la Republica și Montmartre. Punctul final a fost in Place de Clichy.

Manifestanții au scandat „Libertate!”, „Macron, nu vrem permisul tău sanitar!”
Acțiunea s-a desfășurat pașnic.

Tot sâmbătă, încă două acțiuni au avut loc la Paris – una dintre ele a început la ora 14:30 de la Plaza Catalunya la apelul șefului partidului Patriots, Florian Filippo, cealaltă – la ora 13:30 .
Potrivit presei, aproximativ 200 de demonstrații au avea loc în toată Franța , unde au participat până la 250 de mii de oponenți ai permiselor sanitare.
Sâmbăta trecută, potrivit Ministerului Afacerilor Interne francez , 237.000 de persoane au participat la demonstrații în toată țara, dintre care 17.000 au fost la Paris.

foto: Timpul.md
Ciprian Pop