23 aprilie 2024

La Penitenciarul Tulcea a avut loc deschiderea anului şcolar 2022-2023

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 3 octombrie, începând cu ora 10, la Penitenciarul Tulcea, a avut loc deschiderea anului şcolar 2022-2023. Cursurile şcolare se organizează în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Şcoala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea.

În unitate funcţionează două clase, una de învăţământ primar şi una de învăţământ secundar inferior, în cadrul Programului „A doua şansă”. În anul şcolar curent au fost înscrise 30 de persoane private de libertate care îndeplineau condiţiile legale. Dintre aceştia, cinci deţinuţi nu au urmat anterior nicio formă de învăţământ.

Scopul organizării cursurilor şcolare în penitenciar este acela de a spori şansele persoanelor condamnate de a accesa cursuri de formare profesională care să le permită integrarea pe piaţa muncii, contribuind la scăderea riscului de recidivă.

Pe această cale, conducerea Penitenciarului Tulcea transmite mulţumiri cadrelor didactice care îşi desfăşoară activitatea în penitenciar, dorindu-le putere de muncă, răbdare şi un an nou şcolar încununat de succese.

Sursa foto anp.gov