Publicat: 7 August, 2020 - 09:26
Share

Sibiu Racing Team, organizatorii etapei a III-a a Campionatului Naţional de Raliuri Betano sunt alături de comunitatea sibiană şi demarează acţiunea caritabilă- "La Raliul Sibiului 2020, donăm pentru viaţă!" în colaborare cu Fundaţia Polisano Sibiu. Participanţii la eveniment vor fi îndemnaţi să doneze, între 13 şi 15 august, în urnele amplasate în zona de Parc Service, dar şi în zona VIP pregătită la baza probei Şanta, în schimbul unor "suveniruri" personalizate puse la dispoziţie de organizatorii raliului.

Raliul Sibiului 2020 este despre revenirea legendei pe macadam, despre Sibiul de poveste, dar şi despre poveştile Sibiului şi sibienilor. Din poveştile urbei, pe lângă cele legate de sport şi cultură, avem parte, din păcate, şi de poveşti triste, asupra cărora cu toţii merită să ne aplecăm, să le ascultăm şi să le sprijinim. Pentru a ne bucura împreună de fiecare final fericit! Organizatorii din acest an ai Raliului Sibiului 2020-Sibiu Racing Team- demarează astfel acţiunea caritabilă de strângere de fonduri pentru proiectele Fundaţiei.

"Fiecare domeniu îşi poate aduce aportul în tot ceea ce înseamnă viaţa comunităţii în care se dezvoltă şi de aici s-a născut şi ideea de a profita de evenimentul pe care îl organizăm, pentru a sprijini acţiunile Fundaţiei Polisano. Ceea ce fac acei oameni ni se pare înălţător şi merită să fim cât mai mulţi alături de cei care fac eforturi pentru a salva inimioarele copilaşilor cu malformaţii. Îi îndemnăm pe toţi participanţii la Raliul Sibiului 2020 să îmbrăţişeze acest demers, pentru că fiecare bătaie de inimă contează. Sportivii ştiu foarte bine cât de importantă este sănătatea, astfel că sunt sigur că acţiunea noastră îşi va atinge scopul", a declarat Horaţiu Baltador, preşedintele Sibiu Raciong Team, organizator al Raliului Sibiului 2020.

"Ne-am propus cu cinci ani în urmă, să contribuim activ şi concret la sănătatea copiilor cu malformaţii cardiace congenitale grave din România, dar şi să acordăm accesul la îngrijiri medicale pentru categoriile sociale cele mai vulnerabile, atât indivizilor, cât şi comunităţilor în sens larg. Ne bucurăm de sprjinul venit din partea organizatorilor acestui eveniment "Raliul Sibiului", şi de interesul manifestat de comunitatea sportivă, pentru ca povestea acestor copii să meargă mai departe. Prin urmare, parteneriatul creat aduce un plus valoare activităţii noastre", a declarat Cătălina Costache, director executiv al fundaţiei Polisano.

Fundaţia "POLISANO" a fost creată în 2015 din dorinţa de a facilita accesul tuturor la servicii pentru sănătate. De atunci, au fost derulate mai multe proiecte pentru sănătate. "Inimi Sănătoase" presupune organizarea şi finanţarea de intervenţii chirurgicale complexe pentru copii cu malformaţii cardiace, grave, cu ajutorul unor echipe medicale din străinătate: Anglia, Suedia şi Germania. Din 2015 şi până acum, au fost organizate o serie de misiuni operatorii şi au fost finanţate peste 150 de operaţii pentru copii.

Statisticile Ministerului Sănătăţii din România indică o incidenţă medie a malformaţiilor cardiace la copii de 8-10 cazuri la 1000 de copii, cifră care se situează în media europeană. Se estimează că aproximativ 2000 de copii pe an au nevoie de operaţii pentru malformaţii cardiace, dar în practică doar unul din 4 beneficiază de acestea. Asta înseamnă că un număr de 1.500 copii pe an nu sunt trataţi, iar dintre aceştia puţini vor ajunge la vârsta adultă. Mai multe detalii despre cum poţi ajuta, aici: www.fundatiapolisano.ro, rubrica "Cum ajut?

Raliul Sibiului 2020, etapa a III-a a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este cofinanţat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020 şi de Consiliul Judeţean Sibiu prin Serviciul Public Transilvania Sibiu.

Maşina oficială a Raliului Sibiului 2020 este oferită de Autoklass Sibiu.

Tag-uri Institutii: