Publicat: 22 Aprilie, 2020 - 19:45
Share

Ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, a cerut Comisiei Europene un protocol la nivelul UE cu privire la călătoriile în alte ţări. El doreşte ca toţi turiştii să obțină un certificat medical prin care să demonstreze că nu sunt infectaţi cu coronavirus, conform Greek Travel Pages.

Grecia este una dintre ţările europene care va suferi cele mai mari pierderi financiare în domeniul turismului din cauza pandemiei de coronavirus. Se estimează o scădere a veniturile de peste 50% faţă de anul trecut. Din acest motiv, ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, încearcă să găsească soluţii pentru reluarea activităţii în acest domeniu. El a vorbit într-o emisiune de la SKAI TV despre ideea „paşaportului de sănătate”.

Adică un certificat medical obţinut de turişti în țara lor de origine care să ateste că nu sunt infectaţi cu coronavirus. Ţările europene trebuie să cadă de acord cu această practică de “intrare sigură” și am cerut Comisiei Europene să aibă astfel de protocoale de sănătate în aplicare Harry Theoharis, ministrul grec al turismului Deși nu s-a decis nimic în acest moment, ministrul a spus că așteaptă un feedback de la Organizația Națională de Sănătate Publică cu privire la modul în care acest lucru ar putea fi implementat în Grecia într-o manieră realistă.

Mai mult, ministrul Theoharis a spus că sezonul turistic în Grecia va fi cel mai probabil limitat la trei luni în acest an, din iulie până în septembrie. Este posibil să existe o cerere pentru luna octombrie și poate chiar pentru noiembrie, dar acest lucru îl vom examina la o a doua etapă după rezolvarea principalelor probleme ale sezonului - Harry Theoharis, ministrul grec al turismului.

Acesta a mai spus că nu se așteaptă ca turiştii din America sau Asia să mai vină anul acesta în Grecia, dar crede că ţara sa are un avantaj mare faţă de alte destinaţii turistice: „Dintre toate regiunile mediteraneene, ţara noastră e cea mai sigură. Avem cele mai puţine cazuri de COVID-19 înregistrate”. Grecia înregistrase până azi 2.400 de cazuri de coronavirus şi 121 de decese cauzate de acest virus. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: