Publicat: 20 Iunie, 2016 - 13:18

În cadrul întâlnirii naționaliștilor europeni de la Viena, intitulate ”Primăvara patriotică”, și care a reunit reprezentanții Mișcării pentru o Europă a Națiunilor și Libertății din care face parte și Forța Națională, s-a ajuns la concluzia că Uniunea Europeană nu mai poate continua în forma actuală și că fiecare țară din UE are dreptul la un referendum privind rămânerea sau ieșirea din Uniunea Europeană.

Partidul Forța Națională consideră că dreptul popoarelor de a-și decide soarta este esența democrației și că, prin urmare, poporul român are și el dreptul să decidă dacă dorește rămânerea în Uniune. Un referendum privind relația cu UE trebuie să îi întrebe pe români ce formă de relaționare își doresc cu UE: una de supunere necondiționată, în care să nu poată fi exercitat niciun fel de control din partea instituțiilor României, sau una în care statul național are dreptul să își apere propriile interese economice și strategice.

În acest moment, Forța Națională este pentru rămânerea în interiorul UE, dar trebuie să avem în vedere că în toată Europa popoarele se ridică împotriva sistemului decizional arbitar de la Bruxelles. Trebuie să fim pregătiți să ne spunem cuvântul, în vederea repoziționării statutului nostru în cadrul familiei europene și al dobândirii de membru cu drepturi egale în cadrul Uniunii.

Rămânerea României în UE trebuie să aibă loc doar cu respectarea suveranității naționale și a asumării propriilor decizii la nivel național în ceea ce privește dezvoltarea, economia și relațiile externe pentru propriile interese ale țării.