Publicat: 14 Februarie, 2018 - 18:30
Share
-Buletin informativ-

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi era într-o stare avansată de ebrietate. Bărbatul a mai fost depistat de poliţiştii de frontieră conducând autoturismul având o alcolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat.

În data de 13 februarie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora au observat, în apropierea localităţii de frontieră Oprişeni, județul Iași, un autoturism marca Fiat, înmatriculat în România, care avea o direcţie de deplasare sinuoasă.
Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mijlocului de transport. Deşi conducătorul auto a redus viteza şi a lăsat impresia că va opri, în momentul în care a ajuns în dreptul poliţiştilor de frontieră a accelerat şi a demarat în trombă. 
Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului, iar la scurt timp, au reuşit oprirea acestuia. În urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat faptul că la volanul mijlocului de transport era cetăţeanul român Toader T., în vârstă de 68 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.
Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost dus la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest. Deoarece din cauza stării avansate de ebrietate şoferul nu a putut fi testat alcoolscopic, a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi în vederea recoltării de mostre biologice.
Persoana în cauză a mai fost depistat în luna decembrie 2014 de poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector conducând autoturismul având o alcolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, în buzunarul exterior al hainei unui bărbat, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, ce s-a dovedit a fi falsă.

În data de 13 februarie a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, cetățeanul din R. Moldova Valentin S., în vârsta de 33 de ani.
În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă și nedeclarată, în buzunarul exterior al hainei tânărului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals. 
Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a primit cartea de identitate într-o parcare din R. Moldova de la o persoană de sex masculin, ale cărui date de identitate nu le cunoaşte şi trebuia să o predea unei persoane în Franţa.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.
     
    
Moped neînregistrat, condus fără permis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, în trafic, un cetăţean care conducea un moped neînregistrat şi nu deţinea permis de conducere.

În data de 13 februarie a.c., în jurul orei 14.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iași a procedat la oprirea în trafic, pe raza localităţii de frontieră Gropeni, a unui moped marca MALAGUTI, condus de cetăţeanul roman Ionuţ I., în vârstă de 19 de ani, domiciliat pe raza judeţului Brăilă.
Extinzând cercetările, polițiștii de frontieră au constatat că mopedul nu este înregistrat, iar tânărul nu deţin permis de conducere pentru nicio categorie.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi:
Comisar de politie LAZĂR DENIS
tel. 0756-053723;

Documente false depistate la controlul de frontieră

Poliţişti de frontieră vasluieni efectuează cercetări cu privire la doi bărbați care au prezentat la controlul de frontieră documente false.

*În data de 13 februarie a.c., în jurul orei 18.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare intrării în ţară, Valeriu P., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 36 de ani, conducând un ansamblu de vehicule. 
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, similar celor eliberate de autoritățile din R. Moldova, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unui permis de conducere autentic, acesta fiind fals. 
În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul de la un cetățean din R. Moldova, în schimbul sumei de 250 de euro, deoarece îi era necesar pentru a conduce ansamblul de vehicule respectiv.
În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit persoanei și bagajelor sale, în urma căruia a fost descoperit, în borseta lui Valeriu P., într-un plic, un pașaport cu însemnele autorităţilor române, având imprimată fotografia unui alt bărbat.
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate colegii noştri au stabilit că documentul nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unui document autentic, acesta fiind fals total și că documentul în cauză figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de România din anul 2016.
Cu privire la paşaportul descoperit în borseta lui, Valeriu P. a declarat că a primit plicul care conţinea paşaportul, în Chişinău, de la o persoană pe care nu o cunoaşte, pentru a-l transmite în Belgia, unde acesta se deplasa.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material in inscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv

*Jumătate de oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare ieșirii din ţară, cetăţeanul român  Igor S., în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes. 
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, similar celor eliberate de autoritățile din România, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unui permis de conducere autentic, acesta fiind fals. 
În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că a procurat documentul de la un cetățean din R. Moldova, după ce a achitat suma de 300 de euro, deoarece îi era necesar la locul de muncă, în Germania.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.
        
    
 

Tag-uri Nume: