Publicat: 3 August, 2016 - 09:01

Direcția Generală Anticorupție și Asociația Pro Democrația organizează în zilele de 3 și 4 august a.c., un eveniment unic în municipiul Suceava - Labirintul Anticorupție, parte a proiectului internațional 'Plătește Zero pentru ce ți se cuvine', finanțat de Fundația Hanns Seidel România.

Activitățile vor debuta în ziua de 3 august a.c. cu o masă rotundă cu tema 'Prevenirea corupției — drumul către integritate' ce va avea loc, începând cu ora 10.00, la Consiliul Județean Suceava — Sala Bucovina, cu participarea reprezentanților instituțiilor publice locale implicate în lupta împotriva corupției, precum și reprezentanți ai conducerii Direcției Generale Anticorupție.

Joi, 4 august a.c., proiectul va continua cu instalarea Labirintului Anticorupție, o metodă inedită de informare a cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție. Astfel, începând cu ora 10.00, cetățenii sunt așteptați pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din mun. Suceava, unde va fi amplasată o construcție modulară de tip labirint care va oferi acestora posibilitatea să-și consolideze cunoștințele despre infracțiunile de corupție și să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte. Pentru verificarea cunoștințelor proaspăt dobândite, vizitatorilor le va fi înmânat un chestionar la care vor trebui să răspundă identificând varianta corectă în Labirint. Cetățenii vor primi materiale informative și promoționale.

Proiectul 'Plătește zero pentru ce ți se cuvine' se află la a treia ediție, Suceava fiind prima destinație în rândul celor 7 localități din țară unde Labirintul anticorupție se va deplasa anul acesta. Precizăm faptul că, în 2015, proiectul a fost extins la nivel internațional în Republica Moldova, în cadrul parteneriatului instituțional cu Centrul Național Anticorupție, fiind adoptat ca bună practică.

Cu acest prilej, Serviciul Județean Anticorupție Suceava încurajează încă o dată cetățenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupție și să sesizeze săvârșirea acestor infracțiuni ori de câte ori este nevoie, la linia Telverde anticorupție 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice linie de telefonie mobilă sau fixă.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE SUCEAVA