Publicat: 5 Ianuarie, 2014 - 17:01
Share

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, considerat deja parte din patrimoniul cultural al Rusiei şi singurul balet profesionist pe gheaţă din lume, ajunge la Bucureşti pentru un spectacol feeric cu reprezentaţia "Lacul lebedelor" pe 18 ianuarie.


 

Producţia LACUL LEBEDELOR este pusă în scenă de coregraful ( Artist Emerit al Rusiei ) Konstantin Rassadin iar în ultimii 5 ani a fost prezentată pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia şi Argentina.

Faimosul libret ce istoriseşte povestea unor prinţese transformate în lebede de către un vrăjitor malefic al cărui blestem poate fi spulberat doar de iubirea unui prinţ prinde viaţă pe scena - patinoar şi îmbină într-un mod inedit muzica simfonică, gingăşia costumelor şi măiestria balerinilor, intr-un spectacol unic.

Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg va oferi si publicului din Romania un show impresionant in care minutiozitatea coregrafiei clasice şi efectele spectacolului pe gheata sunt doar două dintre argumentele care il care recomandă .

Spectacolul pus în scenă de Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului transpunerea fidelă pe luciul scenei-patinoar a unui spectacol clasic de balet, cu decoruri, costume şi balerini pregătiţi în renumitele şcoli de balet clasic din Rusia. Pentru acest spectacol, scena Sălii Palatului va fi acoperită cu 2500 de kg de gheaţă naturală.

Începând din anul 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe geaţă.„Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” şi „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum şi „Cenuşăreasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a susţinut peste 7000 de reprezentaţii.

În decursul timpului, corpul de balet a fost completat de figuri proeminente ale lumii patinajului artistic . Perechea Ludmila Beloussova şi Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial şi european, Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale şi europene sunt doar câţiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheaţă din Snkt Petersburg . În prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului deţin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia pentru victoriile reputate în competiţii naţionale şi internaţionale de patinaj artistic.

Baletul pe Gheaţă din Saint-Petersburg (fostul Ansamblu de Stat al Baletului pe Gheaţă din Leningrad) a fost fondat în 1967 de remarcabilul coregraf Konstantin Boyarsky, descendent al renumitei şcoli de balet classic din St Petersburg, cel care a realizat pentru prima oară fuziunea dintre baletul clasic şi patinajul artistic.

În prezent, baletul se află sub îndrumarea directorului artistic Konstantin Rassadin, Artist Emerit în Rusia şi fost solist al celebrului balet Mariinsky. Co-fondator şi Director Muzical al Baletului este dirijorul Leo Korkhin, figură proeminentă a culturii ruseşti, al cărui nume se leagă de celebra Orchestră Simfonică Academică a Societăţii Filarmonice din Sankt Petersburg.

Pentru LACUL LEBEDELOR PE GHEATA sunt disponibile 6 categorii de bilete:

- Categoria 1 – 350 lei
- Categoria 2 – 300 lei
- Categoria 3 – 250 lei
- Categoria 4 – 200 lei
- Categoria 5 – 150 lei
- Categoria 6 – 100 lei

Biletele se găsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Diverta, Domo, Vodafone, Orange, Germanos, InMedio, Librăriile Humanitas, Carturesti, Adevărul şi Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, în oficiile Poştei Române şi online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.eventim.ro şi www.myticket.ro

BONUS: Orice bilet cumparat pentru acest spectacol beneficiază de reducere 50% la serviciile de cazare şi masă oferite de Hotelul de Gheaţă din Bâlea Lac şi Palatul Brukenthal din Avrig.