26 octombrie 2021

Lansarea cărţii „Personalităţi culturale ale Sibiului”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Personalităţi de marcă ale culturii sibiene se întâlnesc la Teatrul Gong pentru a participa la lansarea culegerii de interviuri „Personalităţi culturale ale Sibiului”. După 7 luni de întârziere, timp în care autorii au aşteptat ridicarea restricţiilor Covid privind organizarea evenimentelor, a venit momentul mult aşteptat, momentul lansării cărţii. Evenimentul organizat de Asociaţia culturală e-Xplorator Sibiu va avea loc joi 3 iunie la ora 19, la Teatrul Gong cu respectarea tuturor regulilor impuse.

Însumând 50 de oameni de cultură din toate domeniile, de la artişti vizuali, dirijori, organizatori de festivaluri internaţionale de film sau de teatru, artişti fotografi, pictori, sculptori, actori şi interpreţi, până la directori ai unor instituţii de cultură, Filarmonică, Teatru de balet, Ansamblul Junii Sibiului, Muzeul Naţional Brukenthal, Complexul Naţional Muzeal Astra editori de carte, poeţi, scriitori sau publicişti, cu toţii au participat la proiectul Asociaţiei culturale e-Xplorator Sibiu şi împreună au creionat imaginea unui Sibiu eminamente cultural.

„După ce am scris despre oamenii de afaceri sibieni în lucrarea „Personalităţi de referinţă ale Sibiului”, despre femeile de succes în lucrarea „Femei puternice, femei de succes” sau despre tinerii de excepţie cu rezultate spectaculoase la învăţătură şi cu premii internaţionale la competiţiile artistice şi sportive, în cartea „Tinerii de elită ai Sibiului”, de data aceasta ne-am îndreptat privirea spre oamenii de cultură, pe care i-am pus, aşa cum le stă bine, în lumina reflectoarelor.

Asociaţia e-Xplorator Sibiu lansează aşadar cartea „Personalităţi de cultură ale Sibiului”, o lucrare care reuneşte elitele sibiene care, împreună cu alte câteva sute de oameni de cultură dedicaţi şi implicaţi, au reuşit să dea sens noţiunii de cultură transformând-o într-un element esenţial al vieţii noastre, o punte de legătură capabilă să ne unească prin frumos.”, Ioana Adela Curta, preşedinte al Asociaţiei e-Xplorator Sibiu.

„Sibiul a pariat pe cultură şi a reuşit să devină un centru important nu doar la nivel naţional, dar cu evenimente de nivel internaţional. Cartea „Personalităţi culturale ale Sibiului” nu îşi propune să prezinte evenimentele care aduc renume Sibiului, ci pe oamenii care creează evenimente, pe oamenii care produc o cultură de cel mai înalt nivel.”, Teodor Boantă, coordonator proiect.

Proiectul editorial este realizat de Asociaţia culturală e-Xplorator Sibiu şi este co-finanţat de Primăria Sibiu, prin Agenda Culturală.