2 octombrie 2022

Lansarea celei de-a treia etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând de vineri, 08 iulie 2022, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.

Bugetul acestei etape este de 15 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 08 iulie 2022, ora 1000 – 14 iulie 2022, ora 2359 sau până la epuizarea bugetului.

În cea de-a treia etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:
– 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
– 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
– 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Biroul Comunicare
Administraţia Fondului pentru Mediu

Sursa foto Pixabay