Publicat: 26 Septembrie, 2019 - 09:22
Share
Guvernul României este partenerul OECD și UNDP

Vizita de lucru a delegației guvernamentale românești, conduse de doamna prim-ministru Viorica Dãncilã, a marcat miercuri la New York un nou eveniment important: organizarea de cãtre Guvernul României, împreunã cu Guvernul Columbiei, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economicã (OECD) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), a evenimentului de lansare a Centrului Global pentru Guvernanța Obiectivelor de Dezvoltare Durabilã (Global Hub on the Governance for the SDGs). Guvernul României a fost reprezentat la eveniment de cãtre ministrul finanțelor publice, dl Eugen Teodorovici și de cãtre ministrul sãnãtãții, dna Sorina Pintea Au mai participat și dl Ivan Duque Marquez, președintele Columbiei, dl Angel Gurria, secretar general al OECD, dl Achim Steiner, administrator al UNDP, dna Evelyn Wever-Croes, prim-ministrul Arubei, prim-ministrul Ugandei și alți reprezentanți de înalt nivel.
”Inițiativa OECD-UNDP, la care s-a alãturat și România, este extrem de importantã pentru implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilã și pentru consolidarea progresului fãcut deja de noi. Centrul Global va asigura o platformã de colaborare între experții naționali în dezvoltare durabilã și cei ai OECD și UNDP. Prin Departamentul de Dezvoltare Durabilã din cadrul Guvernului României, s-au pus deja bazele unei rețele formate din câteva mii de experți în acest domeniu pentru impulsionarea implementãrii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilã”, a declarat în intervenția sa ministrul Eugen Teodorovici.
Centrul Global va facilita și sprijinul țintit al OECD și UNDP pe anumite zone de guvernanțã ale statelor active în acest domeniu, de exemplu în privința achizițiilor publice, a politicilor de integritate, a monitorizãrii și evaluãrii sau a bugetãrii bazate pe rezultate.
”Implicarea activã a României în acest proiect creeazã premisele obținerii de asistențã tehnicã și expertizã de la cel mai înalt nivel calitativ, cum este cel al OECD și UNDP, pentru îmbunãtãțirea guvernanței în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilã. România dorește sã rãmânã în avangarda discuțiilor despre implementarea Agendei 2030 și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilã, dupã ce am reușit în doar un an de funcționare a Departamentului de Dezvoltare Durabilã sã revizuim Strategia Naționalã pentru Dezvoltarea Sustenabilã a României, lucrând acum la Planul de Acțiune pentru implementarea Agendei 2030, dar și în contextul în care am gestionat acest subiect extrem de important la nivel european, pe perioada Președinției române a Consiliului UE”, a mai declarat ministrul român.
 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: