31 ianuarie 2023

Lansarea Programului anual de burse oferite de România, prin Ministerul Afacerilor Externe

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lansarea Programului anual de burse oferite de România, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2023-2024

Ministerul Afacerilor Externe a lansat joi, 15 decembrie 2022, Programul anual de burse oferite de România, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2023-2024, pe baza Hotărârii Guvernului nr. 288/1993 privind şcolarizarea în România a cetăţenilor din alte ţări.

Procedura de accesare a Programului anual de burse ţine cont de modul în care digitalizarea facilitează interacţiunea cetăţeanului cu instituţiile publice, sens în care Ministerul Afacerilor Externe a dezvoltat, cu sprijinul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educaţiei, o platformă online multi-device pentru depunerea şi analiza exclusiv online a candidaturilor pentru acest program.

Evoluţia se înscrie în demersul continuu al Ministerului Afacerilor Externe de consolidare a instrumentului de acordare de burse pentru studenţii străini din afara spaţiului Uniunii Europene, care are ca scop atât dezvoltarea şi aprofundarea pe termen lung a relaţiilor bilaterale cu statele de provenienţă a studenţilor, cât şi promovarea mai eficientă a instituţiilor de învăţământ superior româneşti la nivel mondial.

„Aceste burse reprezintă, dintr-o perspectivă mai largă, o remarcabilă oportunitate formativă, o extindere a cunoaşterii şi experienţei personale şi profesionale, succesul acestui program fiind dovedit de cele peste 44,000 de aplicaţii primite pentru anul 2022”, a declarat doamna Janina Sitaru, secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale.

În acelaşi timp, noul Program de burse reiterează opţiunea României pentru o educaţie în spiritul înţelegerii interculturale, al cunoaşterii şi respectării drepturilor fundamentale ale omului, ca modalitate de combatere a intoleranţei, a radicalizării în rândul tinerilor, a tensiunilor dintre comunităţi şi a discursului instigator la ură, din nou în creştere la nivel global.

Candidaţii interesaţi de Programul de burse pentru anul universitar 2022-2023 pot accesa platforma online pentru depunerea dosarelor de candidatură fie direct la adresa https://scholarships.studyinromania.gov.ro/, fie prin accesarea site-ului Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro) sau a site-ului MAE, secţiunea Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE (https://www.mae.ro/node/10250).

Aplicaţiile individuale ale candidaţilor pot fi încărcate pe platforma online în perioada 15 decembrie 2022 – 1 martie 2023, rezultatele selecţiei urmând a fi anunţate până la data de 15 iulie 2023.

Mai multe detalii privind condiţiile de eligibilitate, nivelurile de studii acoperite şi documentele necesare pentru depunerea candidaturilor pot fi obţinute accesând site-urile menţionate mai sus